< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - joi, 27 martie 2008

Stiri pe scurt

Impuscat in strada

Un bucurestean a ajuns la spital, marti seara, dupa ce a fost impuscat de un cetatean turc pe care il taiase pe fata cu un briceag in timpul unui scandal cauzat de neintelegeri asupra unui loc de parcare. "Un barbat din sectorul 3 al Capitalei s-a certat cu un cetatean turc, pe un loc de parcare. In timpul scandalului, barbatul a scos un briceag si l-a taiat pe turc pe fata si in zona urechilor. Acesta din urma a scos un pistol cu bile si l-a impuscat pe bucurestean in piept. In urma agresiunii, bucuresteanul a fost transportat la spital, medicii constatand ca rana nu ii punea viata in pericol", au declarat politistii. Cei doi sunt cercetati penal. (B.C.G.)

Riposta SRI

SRI si-a infiintat o unitate specializata in lupta impotriva atacurilor cibernetice. In urma restructurarii, institutia condusa de George Maior va avea mai putini sefi, iar anumite structuri se desfiinteaza. Potrivit unui comunicat al SRI, un rezultat concret al transformarii structurale si functionale este reprezentat de "constituirea in cadrul SRI a Centrului National CYBERINT, avand misiunea asigurarii capabilitatilor de prevenire, protectie, reactie si management al consecintelor in situatia unor atacuri cibernetice." (D.S.S.)

Incendiu mortal

Un barbat a murit si doua case au fost distruse in urma unui incendiu care a izbucnit ieri la un imobil din cartierul Rahova, interventia pompierilor fiind ingreunata de "muntii" de gunoaie stranse intr-una din case.

Dupa stingerea focului, pompierii au gasit un barbat de aproximativ 60 de ani, asfixiat, salvarea acestuia fiind practic imposibila. (B.C.G.)

Fotbalisti la Parchet

Fostul fotbalist Denis Serban si jucatorul echipei Dinamo Catalin Munteanu au fost ieri la DNA, refuzand la iesire sa faca vreo declaratie privind motivul pentru care au venit.

In urma cu doua zile, presedintele FRF, Mircea Sandu, a venit la Parchet, unde a dat o declaratie de martor in dosarul privind transferurile de fotbalisti. Sandu a spus ca nu a mai fost citat pentru un termen viitor, dar ca ancheta continua pentru a "scoate adevarul la iveala". (B.C.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235154&data=2008-03-27