< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - marti, 25 martie 2008

Inalta Curte va decide soarta dosarului Zambaccian

Curtea Suprema a respins ieri cererea DNA de amanare a judecarii restituirii dosarului Zambaccian la procurori, in care Adrian Nastase a fost deferit justitiei, pentru luare de mita. Procurorul de sedinta a solicitat acordarea unui alt termen de judecata, intrucat DNA trebuie sa faca anumite verificari.

Mai mult, reprezentantul Parchetului a precizat ca este asteptata decizia Curtii Constitutionale referitoare la avizul de cercetare pentru ministri sau fostii ministrii care sunt si senatori sau deputati. Cererea a fost insa respinsa.

Avocatii apararii au sustinut ca este necesara reluarea procedurilor de catre DNA, intrucat textele Legii raspunderii ministeriale, in baza carora fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata, sunt neconstitutionale. In schimb, procurorii anticoruptie au sustinut ca dosarul Zambaccian nu poate fi restituit la Parchet, intrucat deciziile Curtii Constitutionale nu se aplica decat pentru viitor, nu si in aceasta cauza. Instanta suprema va lua o decizie in acest caz pe data de 7 aprilie.

Andrei GHICIUSCA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235053&data=2008-03-25