< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 4 martie 2008

PD-L isi asterne viiitorul

Consilierii generali ai Capitalei - in majoritate membri ai PD-L - s-au asociat cu cei din Ilfov pentru a realiza in comun proiecte de dezvoltare a regiunii Bucuresti-Ilfov, finantate din fonduri structurale si de coeziune ale UE.

Cu alte cuvinte, PD-L isi pregateste terenul pentru activitatea viitorului CGMB, pe care il vede si in mandatul 2008-2012 majoritar in Bucuresti. Pentru a duce la bun sfarsit operatiunea, CGMB a aprobat infiintarea Asociatiei Intercomunitare de Dezvoltare Bucuresti - Ilfov (ADIBI), cu scopul de a pregati si promova la toate nivelurile proiecte comune din domeniile serviciilor sociale, transport, mediu, mediu de afaceri, turism, si de a obtine finantari interne si externe necesare derularii acestora. Membrii fondatori sunt Judetul Ilfov - reprezentat prin Doru Laurian Badulescu, presedintele CJI - si municipiul Bucuresti - reprezentat prin primarul general Adriean Videanu -, fiecare contribuind la patrimoniul initial al Asociatiei cu suma de 5000 de lei.

Iata care sunt obiectivele ADIBI: intocmeste studii pentru imbunatatirea infrastructurii regionale de transport, mediu, utilitati publice, servicii sociale etc., dar si a sistemului integrat pentru situatii de ugenta, studii pentru prevenirea dezastrelor, sprijinirea afacerilor, dezvoltarea turismului, sprijinirea cercetarii, inovarii tehnologice si crearea societatii informationale, cresterea ocuparii si dezvoltarii resurselor umane si a serviciilor sociale. Totodata, Asociatia culege propunerile de proiecte, posibilitatile de finantare, sistematizarea lor in conceptia dezvoltarii regionale si a sustinerii initiativei locale, si faciliteaza colaborarea, cooperarea pentru realizarea proiectelor comune de investitii.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234086&data=2008-03-04