< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 4 martie 2008

Greva la CFR miercuri

Sindicalistii feroviari nu s-au inteles, ieri, cu reprezentantii Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste majorarea salariala, astfel ca miercuri intre orele 7.00 si 9.00 vor declansa greva de avertisment, cateva sute de trenuri urmand sa fie oprite.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos, a spus, la finalul intalnirii cu sindicalistii, ca ministerul a oferit sindicalistilor o majorare de 5% in aprilie si 5% in octombrie, oferta cu care feroviarii nu au fost de acord. "Sindicalistii nu accepta aceasta oferta desi in opinia noastra este una corecta.", a declarat Tanczos.

Totodata, acesta a spus ca a cerut sindicalistilor sa modifice ora grevei de avertisment, pentru diminuarea pagubelor, explicand ca intre orele 7.00 si 9.00 dimineata traficul este intens, iar intreruperea trenurilor in acest interval ar perturba traficul feroviar intreaga zi, insa sindicalistii nu au fost de acord cu aceasta modificare. El a mai afirmat ca marti vor fi anuntati si calatorii despre greva programata sa aiba loc miercuri dimineata. Pe de alta parte, presedintele sindicatelor feroviare Miscare - comercial, Gheorghe Popa, a spus, la finalul intrevederii, ca sindicalistii nu pot amana greva de avertisment, asa cum a cerut ministerul. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234085&data=2008-03-04