< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - marti, 4 martie 2008

Stiri pe scurt

Adomnitei spulberat

Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei (PNL) a fost din nou pus la zid, ieri, de premierul Tariceanu si de liderii PNL, care l-au acuzat ca nu a fost in stare sa obtina sprijin politic pentru pachetul de legi privind educatia. Surse liberale ne-au precizat ca liderii PNL ar fi dispusi sa semneze pactul pentru educatie, promovat

de Cotroceni. (R.G.)

Socotelile PSD

Intrarea PSD la guvernare pana in primavara lui 2009 a fost propusa ca varianta de lucru de catre Adrian Nastase, in materialul sau privind strategia partidului. Ipoteza nu a fost insa pe placul pesedistilor, care spun ca liberalii ii mint pe acest subiect de mai bine de doi ani. Nici solutia anticipatelor nu a gasit destui adepti in BNP, tabara Iliescu - Nastase opunandu-se. Surse din PSD ne-au declarat ca alegerile vor fi organizate la termen, daca presedintele Basescu nu se va pronunta pentru anticipate. (C.A.)

Motiune fara semnatari

Emil Boc a acuzat PSD si PRM ca simuleaza opozitia fata de Guvern deoarece parlamentarii acestor partide refuza sa semneze motiunea de cenzura initiata de PD-L impotriva Guvernului Tariceanu. "Am deschis motiunea spre semnare si la altii, deocamdata nu am primit un raspuns pozitiv", a spus Boc, sustinand ca PRM si PSD nu sunt consecvente cu votul dat la motiunea simpla impotriva taxei auto. Pedelistii au doar 100 de semnaturi din cele 118 necesare depunerii motiunii. (A.I.)

Campanie anti-birocratie

Premierul Tariceanu a declarat ieri ca PNL a lansat o campanie intitulata "Stop birocratiei. De acum e mai simplu!", avand ca scop implementarea unor servicii care sa reduca birocratia la nivelul unitatilor fiscale. El a explicat ca programul se adreseaza tuturor celor care incep o afacere sau care au profesii liberale, ideea fiind ca intreprinzatorii sa piarda cat mai putin timp la ghiseele unitatilor fiscale. (R.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234075&data=2008-03-04