< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 1 martie 2008

Stiri pe scurt

Cadou pentru Vanghelie

Primarul Sectorului 5 a primit din partea presedintelui PSD cadoul mult visat: cooptarea in Biroul Permanent. Invitatia a fost facuta joi seara, la ziua de nastere a lui Vanghelie, care a implinit 40 de ani. "Prin cooptarea lui Vanghelie, Geoana a contrabalansat ponderea din Biroul Permanent, care se dezechilibrase dupa intrarile lui Adrian Nastase si Alexandru Atanasiu. Mai mult, si-a asigurat sprijinul acestuia pentru Primaria Capitalei, chiar daca Oprescu va fi desemnat candidat", au spus surse din PSD. (C.A.)

South Stream, la mana Romaniei

Rusia va trebui sa ceara acordul Romaniei si Ucrainei pentru realizarea gazoductului South Stream. Desi a ajuns la o intelegere cu viitorii cumparatori ai hidrocarburilor rusesti, Moscova a uitat sa negocieze cu tarile de tranzit, scrie cotidianul rus Kommersant, citat de Rompres. Surse din cadrul gigantului energetic rusesc Gazprom au indicat ca traseul viitorului gazoduct South Stream va traversa Marea Neagra fie prin zona economica a Turciei (exclusa din proiectul South Stream in 2006), , fie prin cea aferenta Romaniei sau Ucrainei. (A.M.L.)

Hillary, la un pas de divort

In plina campanie pentru Casa Alba, mariajul cuplului Clinton atarna de rezultatul competitiei electorale. "Daca Hillary va fi aleasa presedinte, Bill va ramane sotul ei si cei doi vor locui impreuna la Casa Alba. Insa, daca ea va pierde, lui Bill i se va arata usa", a declarat un apropiat al celor doi, potrivit Izvestia. Casatoria celor doi a supravietuit pana acum mai multor scandaluri sexuale, cea mai rasunatoare infidelitate a lui Bill Clinton fiind cea cu fosta stagiara la Casa Alba, Monica Lewinsky. (A.M.L.)

Semi-retragere din Irak

Toate trupele turce implicate in ofensiva impotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului s-au retras pe teritoriul Turciei, a declarat ieri ministrul irakian de Externe, Hoshiyar Zebari. O sursa din armata turca a declarat ca o parte din militari a revenit la bazele din Turcia dupa incheierea misiunii impotriva rebelilor PKK, dar ca retragerea completa nu a inceput inca. Turcia a lansat ofensiva de la granita cu Irakul, acuzand Bagdadul ca nu poate stopa atacurile teroriste ale insurgentilor PKK pe teritoriul turc. (L.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233963&data=2008-03-01