< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - miercuri, 27 februarie 2008

Lege pentru mine insumi

Aparatorul unui invinuit sau inculpat va putea sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala, nu doar la actele care implica audierea sau prezenta invinuitului, au decis ieri deputatii.

Ei au adoptat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala (CPP), initiat de pesedistii Adrian Nastase, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Valer Dorneanu, George Baesu si Dumitru Bentu. Din cei 251 de deputati prezenti ieri, 175 au votat "pentru" initiativa legislativa - PNL, PSD, UDMR si PC, 69 "impotriva" - PD-L si PRM, iar patru deputati s-au abtinut. Senatul a respins aceasta propunere legislativa, la fel si Consiliul Superior al Magistraturii. Camera Deputatilor, care are competenta decizionala, a fost de acord cu proiectul pesedist care modifica CPP.

Secretarul de stat in Ministerul Justitiei Katalin Kibedi a declarat ca Guvernul nu sustine proiectul PSD: "Ar fi hilar ca aparatorul celui suspectat ca a incalcat legea sa fie instiintat in legatura cu data si ora acestui act de urmarire penala, deoarece acesta poate sa-i spuna infaptuitorului."

Razvan GHEORGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233816&data=2008-02-27