< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 25 februarie 2008

Scandalul "Geanta cu bani"

Nici nu s-a reluat bine campionatul, ca au si aparut scandalurile. Dupa duelurile verbale furibunde din intersezon, CFR Cluj si Steaua isi continua campaniile de denigrare reciproca. Batalia pentru titlu se transforma intr-una a zoaielor, iar rezultatul va fi doar indepartarea fanilor si a sponsorilor de terenurile de fotbal. Clujenii acuza ca Steaua a inceput lupta "indirectelor", aducand la meciul jucat sambata seara de CFR cu Universitatea Craiova o geanta cu 200.000 de euro, care le-ar fi revenit oltenilor in cazul unei surprize care nu a avut, in cele din urma, loc, echipa lui Andone castigand clar, doar ca scor, prima confruntare din 2008.

Tonul acuzatiilor l-a dat Arpad Paszkany, patronul CFR-ului, imediat dupa meci. "Cei de la Craiova au plans de doua ori astazi, o data pentru infrangere si o data pentru cei 200.000 de euro care erau aici, intr-o sacosa, legati frumos, ca la bisnitari. Erau la un gras. Nu stiu de unde vin banii, cred ca de acolo de unde se apasa pe butoane. Cred ca daca se joaca pe atat de multi bani e o emotie in plus. Acum banii vor pleca la urmatorul adversar dupa Steaua", a spus finantatorul clujenilor. Ieri, la sport.ro, Iuliu Muresan, presedintele gruparii ardelene, l-a completat pe seful sau. "Eu nu am vazut geanta cu bani de care a vorbit Arpad Paszkany. S-a spus ca ar fi vorba de 200.000 de euro. Noi aflam de la jucatorii nostri pe ce prime joaca adversarii, au si ei prieteni printre jucatori, iar jucatorii spun ca asa e, ca oaspetii au jucat pe 100.000 de echipa. Sase-sapte persoane de la clubul nostru au vazut, inainte cu 40 de minute de meci, pe holul acela de la vestiare, pe Adrian Mititelu insotit de doi bodyguarzi, unul dintre ei avand o geanta tip sport. La un moment dat, Mititelu i-a luat-o din mana, a intrat in vestiar, apoi a iesit cu ea, i-a dat-o inapoi, si parea la fel de plina. Nu stiu apoi ce s-a intamplat cu geanta", a spus Muresan. In replica, Valeriu Argaseala, presedintele Stelei, l-a luat peste picior pe Muresan.

"Incep sa ma indoiesc de calitatile de conducator ale domnului Muresan. Cand tace, e foarte bun, cand vorbeste, e foarte confuz. Ca a fost o geanta, ca erau bani, ca nu erau bani. E total inconsecvent, acum ceva timp spunea ca nu ataca. E pentru prima oara cand aud ca jucatorii unei echipe au prieteni in echipa adversa si se intereseaza pe ce prime joaca. S-ar putea sa fie interesati sa afle pe ce prime joaca unii cu un anumit interes. Steaua n-are nici o legatura cu aceasta geanta, poseta, ca nici ei nu stiu prea bine, Steaua nu se ocupa cu asa ceva, nu au nici o sansa sa se lege de noi. Daca stiau ceva, de ce n-au luat masuri? Si Marius Lacatus, si eu, le transmitem sa nu se mai lege de persoanele de la Steaua. Au intrat in vrie si vorbesc vrute si nevrute. Asta cu geanta e o bomba pe care o pregatesc ei prin subsolurile stadionului", a comentat Argaseala.

Clujenii au reclamat la finalul partidei cu Craiova ca un trimis al Stelei a stat in tribuna cu o sacosa in care avea 200.000 de euro, bani cu care ar fi fost premiati oltenii daca ii incurcau pe ardeleni

Mihai Becali, omul cu banii

Conform "Fanatik", la Cluj chiar a existat un spectator cu o geanta in care avea 200.000 de euro, acesta fiind Mihai Becali, unul dintre nepotii patronului stelist. Acesta s-ar fi cazat in acelasi hotel cu echipa olteana, promitandu-le jucatorilor lui Napoli 100.000 de euro pentru un rezultat de egalitate si 200.000 pentru o victorie Gigi Becali si-a mai folosit si acum doi ani nepotii pentru astfel de "misiuni", pentru ca acestia nu sunt angajati ai clubului Steaua, iar FRF nu poate penaliza echipa din Ghencea pentru actiuni ale unor persoane din afara acestuia. (B.G.)

RiscA depunctarea

Interesant este faptul ca oficialii CFR-ului s-au plans numai la presa de existenta acestei genti cu bani, desi ar fi putut sa reclame o astfel de practica, ilegala conform regulamentelor in vigoare, la procurorul de la stadion. Conform "legii Dragomir", intrata in vigoare in ianuarie, la fiecare meci asista un procuror de pe langa Parchetul teritorial, care poate dispune masurile legale care se impun in astfel de cazuri. Steaua se poate plange la Comisia de disciplina a FRF pentru calomniere, iar CFR-ul poate fi depunctat, daca nu isi demonstreaza acuzatiile. (B.G.)

BAtaie In tribune

In minutul 76 al intalnirii de la Cluj suporterii celor doua echipe au profitat de neatentia oamenilor de ordine si s-au incaierat in tribune. Dupa ce Fabbiani a marcat pentru 3-1, peste gardul despartitor dintre cele doua galerii au zburat injuraturi, bete de steag si scaune. Fortele de ordine au intervenit rapid si au creat o zona tampon intre cele doua grupuri. Cu cateva minute inainte de finalul partidei fanii craioveni au fost evacuati, pentru a se evita producerea unor noi incidente la iesirea din stadion, dar ambele echipe risca acum suspendarea terenurilor. (B.G.)

Ando nemulTumit

"A fost neasteptat de greu astazi, scorul nu reflecta realitatea din teren. Am castigat pe inspiratia si pe valoarea jucatorilor nostri, nu pentru ca am jucat mult mai bine. Trebuie sa-i laud pe cei de la Craiova, au jucat bine si au avut si o mare ocazie la 1-1, noroc cu reflexul lui Lars Hirschfeld. Craiova a avut o asezare extrem de indrazneata, iar noi nu am avut continuitate in pase. Mi-a fost teama de inceputul de campionat pentru ca in pregatire am facut un singur meci bun spre foarte bun, cel cu Dnepr", a comentat Ioan Andone, antrenorul CFR-ului. (B.G.)

Bogdan GHEORGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233668&data=2008-02-25