< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 23 februarie 2008

Stiri pe scurt

Asalt turc in Irak

Armata turca a lansat, ieri, o noua operatiune impotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului, mass-media locale anuntand ca la ofensiva au participat peste 10.000 de soldati, secondati de avioane militare de vanatoare, potrivit Reuters. Desi oficialii americani au confirmat "operatiunea limitata" a fortelor turce, responsabilii de la Bagdad s-au grabit sa dezminta, ieri, anuntul Ankarei privind lansarea unei incursiuni in nordul Irakului. (A.M.L.)

Test anti-racheta

Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a afirmat ca distrugerea, joi, a satelitului spion al SUA, aflat in deriva, a demonstrat ca sistemul de aparare antiracheta american "functioneaza". "Cred ca operatiunea vorbeste de la sine", a spus Gates, aflat la Honolulu, in zona unde se afla una dintre navele militare implicate in distrugerea satelitului. (L.P.)

Premiu Gojdu pentru ZIUA

Comitetul "pro Gojdu" Oradea, Asociatia Romana pentru Ex Libris si Baroul Avocatilor din Oradea au conferit ziarului ZIUA medalia bicentenarului Gojdu, pentru sprijinul acordat in recuperarea mostenirii marelui Mecena roman. Conferirea acestei medalii s-a facut cu ocazia aniversarii patronului spiritual din cadrul Colegiului National Emanuil Gojdu din Oradea. (G.D.)

Medvedev, sustinut

Cu o saptamana inaintea scrutinului prezidential din Rusia, presedintele Vladimir Putin a inaugurat, ieri, la Moscova, lucrarile summit-ului informal al CSI, prezentandu-l pe prim-vicepremierul rus Dmitri Medvedev drept potentialul sau succesor. "Il voi sustine la apropiatele alegeri prezidentiale. (...) In esenta, el este unul din autorii politicii Rusiei pe directia CSI", a declarat liderul de la Kremlin, aflat la final de mandat, facand referire la prim-vicepremierul sau, creditat de sondaje cu peste 70% din optiunile de vot. (A.M.L.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233617&data=2008-02-23