< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - marti, 12 februarie 2008

Stiri pe scurt

Tentativa de sinucidere

O femeie in varsta de 28 de ani din orasul vasluian Negresti a ajuns in stare critica la spital, cu arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului, politistii afirmand ca, cel mai probabil, aceasta si-a turnat benzina pe haine, apoi si-a dat foc. Potrivit politistilor, femeia a fost gasita in casa de catre vecini, care i-au auzit strigatele de durere, fiind transportata la spital."Inca nu ne putem pronunta cu exactitate daca a fost tentativa de suicid sau daca cineva i-a dat foc. S-au facut cercetari la fata locului si, cel mai probabil, femeia si-a dat foc, mai ales ca a fost gasita si sticla de benzina in casa imediat dupa consumarea tragediei", a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. (D.E.I.)

Autobuz rasturnat

Cinci persoane au fost ranite ieri, dintre care una grav, dupa ce un autobuz plin cu calatori s-a rasturnat pe DJ 676 C, in localitatea Cernisoara, din judetul Valcea. Subinspectorul Daniela Smarandoiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Valcea, a declarat ca accidentul a avut loc din cauza neatentiei soferului autobuzului, Aurelian C., in varsta de 47 ani. "Acesta se deplasa din directia Cernisoara - Roesti, iar la un moment dat, in afara localitatii Cernisoara, pe un sector de drum ingustat din cauza ruperii partii carosabile si nesemnalizat corespunzator, acesta nu a pastrat distanta fata de o Dacie care venea din sens opus, intrand in coliziune laterala cu acesta", au declarat politistii, citati de Mediafax. In urma impactului, autobuzul s-a rasturnat pe partea dreapta a partii carosabile. Ambii soferi au fost testati cu aparatul Etilotest, rezultatele fiind negative. (D.E.I.)

Primar cercetat penal

Primarul orasului Medgidia, Dumitru Moinescu, este cercetat pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, acestia sesizandu-se din oficiu in legatura cu un contract incheiat de Primarie cu o societate cu capital privat. Potrivit NewsIn, cercetarile vizeaza un contract incheiat intre Primaria Medgidia si SC Bonet Industrial, care are ca obiect concesionarea serviciului de distributie a apei potabile si a retelei de canalizare a orasului catre societatea respectiva. Anchetatorii sustin ca exista indicii privind efectuarea unei plati de peste un milion de lei, de catre Consiliul Local Medgidia, in conturile firmei respective, in conditiile in care aceste plati ar fi nejustificate. Primarul a declarat ca nu este vinovat de nimic si ca totul este un joc politic, in conditiile in care se apropie alegerile locale iar el intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat. (A.G.)

Teia Sponte la Parchet

Vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua Bucuresti, Teia Sponte s-a prezentat ieri in jurul orei 11.00, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Teia Sponte a refuzat, potrivit Mediafax, sa faca declaratii atat la intrarea, cat si la iesirea din sediul DNA, spunand doar in gluma ca a venit "in vizita". Potrivit unor surse judiciare, audierea acestuia nu s-a facut in dosarul privind transferurile unor fotbalisti in strainatate. (D.E.I.)

Acuzati de abuz sexual

Doi adolescenti din Italia, un roman si un italian, au fost arestati sub acuzatia ca ar fi violat doi copii romani si un nord-african, in localitatea Fabrica di Roma, situata la periferia capitalei italiene. Potrivit Mediafax, adolescentii de 15 si 16 ani au fost plasati in custodia unui penitenciar de minori din Roma, fiind acuzati de abuzuri sexuale asupra a trei copii cu varste de 10, 11 si 12 ani. (D.E.I.)

Copii agresati

Doi frati in varsta de patru, respectiv zece ani din localitatea ieseana Tibana au ajuns in stare grava la spital, unul batut si celalalt oparit cu apa fiarta de catre un satean care a incercat sa le violeze mama. Agresorul a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat judecatorilor, sub acuzatia de tentativa de omor. Suparat ca micutii nu voiau sa plece din casa, Romica Z. (46 de ani) l-a lovit cu pumnii pe unul dintre ei, in varsta de zece ani, iar peste cel mic, in varsta de patru ani, a turnat o oala cu apa oparita. Vecinii, alertati de femeie, care a reusit sa fuga, au intervenit si i-au scos din casa pe copii, care au fost internati la Spitalul de Copii din Iasi. Conform medicilor, starea celor doi copii este stabila, insa cel mic a suferit arsuri pe piept, gat si brate si necesita mai multe zile de ingrijiri medicale. (D.E.I.)

Vlas a studiat dosarul

Ioana Maria Vlas a fost adusa, ieri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti pentru a studia materialul de urmarire penala din dosarul FNI - in care este judecata - dupa ce, la ultimul termen, instanta i-a admis cererea formulata in acest sens. Potrivit Mediafax, Vlas a stat la Arhiva Sectiei a II-a Penale a Curtii de Apel Bucuresti timp de aproximativ o ora si jumatate, fiind insotita de avocata sa. Dupa studierea materialelor, Vlas a fost dusa inapoi in arestul Politiei. Tribunalul Bucuresti a admis, saptamana trecuta, cererea Mariei Vlas de a fi pusa in libertate in dosarul FNI. Decizia a fost atacata cu recurs, astfel ca Vlas ramane in arest cel putin pana la judecarea acestuia, care va avea loc astazi. (A.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233043&data=2008-02-12