< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 4 februarie 2008

Stiri pe scurt

La Torre l-a dezamagit pe Strizu

Atacantul peruan a debutat sambata la Steaua II, intr-un meci amical cu Progresul, scor 4-2 (3-0), disputat pe terenul sintetic din Complexul Sportiv Steaua. Doua dintre golurile stelistilor au fost marcate de M. Croitoru. Acesta si Cristocea, un alt jucator aflat pe lista disponibilizatilor de la prima echipa, au jucat titulari. Jaime La Torre a intrat la Steaua II la finalul primei reprize. La meci a asistat si managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. La finalul partidei, La Torre a declarat ca s-a simtit putin obosit din cauza drumului si a diferentei de fus orar si ca spera ca la un moment dat sa ajunga la prima echipa, deoarece pentru acest lucru a venit in Romania. Leo Strizu, seful centrului de copii si juniori si antrenor la Steaua II, a declarat ca urmeaza sa ia o decizie in privinta lui La Torre. "Nu-mi pot face momentan o parere, e si diferenta de fus orar la mijloc, insa n-a aratat mare lucru. Stie cu mingea, problema e sa si alerge", a precizat Strizu. (MIG)

Lot redus pentru Lacatus

Capitanul stelist Mirel Radoi nu poate fi folosit in nici un meci amical din Cipru, din cauza unei intinderi care il face indisponibil doua saptamani. De asemenea, Ifeanyi Emeghara este in lotul Nigeriei pentru Cupa Africii pe Natiuni, motiv pentru care nu a participat nici la stagiul din Spania. Steaua va fi lipsita insa in perioada urmatoare de D. Goian, Nesu, Nicolita, Ov. Petre si N. Dica, toti convocati de Piturca la Nationala, pentru amicalul de miercuri cu Israel, de la Tel-Aviv. Totodata, Ninu si Bicfalvi au fost chemati la lotul nationalei de tineret pentru amicalul cu Moldova, care se va disputa astazi la Tiraspol. In schimb, Ionut Rada, care a suferit o contuzie la piciorul drept, a revenit la antrenamente, in timp ce Robinson Zapata, convocat initial la nationala Columbiei pentru partida amicala cu Uruguay, a fost anuntat ca nu mai face parte din lot si poate ramane in cantonamentul Stelei. (MIG)

Moti fara emotii

Fundasul dinamovist, convocat in premiera la Nationala, a declarat ca nu are emotii. "Ma bucur nespus ca am fost convocat. E un pas important pentru mine si fac tot posibilul sa raman cat mai mult. Nu am emotii, emotii am avut cand am dat examene la scoala!", a spus Moti. Altfel, Lobont s-a aratat surprins de faptul ca doar trei jucatori au fost prezenti ieri la reunire. "Cred ca este prima reunire cu atat de putini jucatori. Important este ca la Tel-Aviv ne vom vedea cu totii dupa doua luni", a spus Lobont. Lotul complet convocat de Piturca pentru partida cu Israel este urmatorul: Lobont (Dinamo), D. Coman (Rapid) - portari, Contra (Getafe), Ogararu (Ajax), Tamas (Auxerre), Moti (Dinamo), D. Goian (Steaua), St. Radu (Lazio), Nesu (Steaua) - fundasi, Fl. Petre (TSKA Sofia), Nicolita (Steaua), Ov. Petre (Steaua), Codrea (Siena), Chivu (Inter), Cocis (Lokomotiv Moscova), N. Dica (Steaua) - mijlocasi, Marica (Stuttgart), Mazilu (Dnepr), Mutu (Fiorentina) si Gh. Bucur ("Poli" Timisoara) - atacanti. (MIG)

Petrescu s-a impacat cu Stelea

Antrenorul Unirii Urziceni a declarat ieri, la plecarea echipei ialomitene in Turcia, ca il asteapta si pe portar sa se alature lotului in cursul zilei de astazi. "Imi pare rau pentru situatia creata cu Stelea. Il astept in Turcia, sa se alature echipei. Conflictul a aparut poate din cauza varstei lui Stelea; el suporta mai greu regimul de cantonament decat ceilalti", a declarat Dan Petrescu. Pacea dintre cei doi, care s-au contrat dur in primul cantonament, cel din Spania, fusese anuntata de vedeta echipei, Mara, inca de sambata. "Stiu ca au vorbit si ca Stelea va reveni la echipa", a spus Mara. Unirea va sta 15 zile in Antalya si va juca amicale cu Buducnost Podgorica (locul 2 in Muntenegru) - 5 februarie, Saturn Moscova (locul 10 in Rusia) - 7 februarie, Dyskobolia Grodszik (locul 4 in Polonia) - 10 februarie, Chunam Dragons (locul 10 in Coreea de Sud) - 13 februarie si FC Harkov (locul 14 in Ucraina) - 14 februarie. (MIG)

Mansour la "Poli" II

Transferul atacantului senegalez la Dinamo a esuat, iar fotbalistul va ramane la gruparea banateana, urmand sa se pregateasca insa cu echipa a doua, a anuntat Marian Iancu pe site-ul oficial al clubului. Iancu a explicat ca transferul lui Mansour la Dinamo nu s-a mai realizat din cauza pretentiilor financiare exagerate ale fotbalistului. "Initial, Mansour si-a dat acceptul, semnand documentele. Ulterior, in cadrul celor doua intalniri avute cu conducerea lui Dinamo, a solicitat nu mai putin de 30.000 de euro pe luna (contract anual de 360.000 euro plus prime si bonusuri), pretentiile sale fiind considerate inacceptabile, firesc, de catre conducatorii lui Dinamo", se arata in comunicatul dat publicitatii de Iancu. Presedintele gruparii banatene a mentionat ca Mansour mai are contract inca trei ani si jumatate si ca, dupa esuarea transferului la Dinamo, va fi trimis la echipa a doua. (MIG)

Adelina Gavrila revine in top

Cu o luna inaintea CM indoor de la Valencia, sambata, in sala din incinta CSNB "Lia Manoliu", la etapa a II-a a "Athletic Tour Distrigaz Sud", Adelina Gavrila (Steaua-Farul) a reusit din a patra incercare o saritura de 14,78 m, cea mai buna performanta mondiala a sezonului la triplusalt. "Am avut emotii mari, mai ales ca primele doua incercari au fost depasite. Mi-era teama sa nu prind finala", a spus Adelina. Mihail Dumitru, antrenorul care a descoperit-o si la care s-a intors dupa o perioada mai putin benefica, a declarat: "Si-a recapatat increderea in sine. Cred ca si faptul ca este aproape de familie, aici, in Braila, a repus-o pe picioare. Din vara ne vom pregati la Iasi, unde dispunem de o pista moderna, dar si de sala". Altfel, Anca Heltne (Farul) si-a imbunatatit recordul personal (18,81 m) la aruncarea greutatii, iar Liliana Popescu (CSM - CSO Craiova) a trecut prima la 1.500 m, in 4:06,26, timp de top mondial. S-a inregistrat si un record national de juniori II, la 800 m (1:52,34), stabilit de Adrian Carnaru (CSM Pitesti). Competitia a fost si criteriu de selectie pentru Balcaniada indoor, unde, conform presedintelui FRA, Sorin Matei, "ne vom prezenta cu ce avem mai bun la aceasta ora". (C.V.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=232618&data=2008-02-04