< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - miercuri, 30 ianuarie 2008

Stiri pe scurt

In cautarea tonului

De la ora 19.00, in aceasta seara, la Ateneul Roman, flautistul Ion Bogdan Stefanescu va sustine spectacolul de muzica si poezie "Cautarea tonului", impreuna cu actorii Eusebiu Stefanescu si Mihai Bisericanu si cativa muzicieni. Se vor interpreta piese de la Rameau, Piazzola si Carlos Gardel, iar Eusebiu si Stanca. Mihai Bisericanu va responsabil cu miscarea si pantomima. (L.D.)

Vis imperial si gradini bucurestene

"Ultimul vis imperial" si "Gradinile Bucurestiului" sunt cele doua carti ale caror lansare de azi vine in continuarea proiectului Caligraf. Primul volum (Paralela 45), semnat de Nicolae Merisanu, cuprinde marturisirile autorului despre un posibil "respins absolut" pentru care lumea se reduce la o migdala. Cel de-al doilea, al lui Alexandru Lancuzov (tot Paralela, colectia Istorii urbane) releva faptul ca: " (...) perlele nu le gasesti in scoica decat dupa ce dai la o parte partile care nu iti plac" (Ion Bulei). Lansarea este programata la ora 18.00, la Libraria Carturesti de langa cinema Patria din Bucuresti, in prezenta Ana Mariei Popescu si a lui Ion Bulei. Totodata, vor fi proiectate imagini din cotidianul bucurestean actual. (L.D.)

Simionescu si criticii

Invitatul editiei de azi a programului "Scriitorul si criticii sai" derulat la Uniunea Scriitorilor este Mircea Horia Simionescu. De la orele 17.00, el se va intalni la sediul USR din Capitala cu Eugen Negrici, Nicolae Barna, Nicolae Oprea si moderatorul Alex Stefanescu. (L.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=232427&data=2008-01-30