< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 30 ianuarie 2008

Stiri pe scurt

Avion prabusit

Directorul combinatului de celuloza si hartie AMBRO SA Suceava, Eric Rossmann, a decedat ieri dupa ce avionul particular pe care-l pilota s-a prabusit intr-o padure, in zona localitatii sucevene Siminicea. Pilotul obtinuse brevetul in 2007 si, potrivit sefului Aeroclubului Suceava, Haralambie Pentelescu, acesta avea la activ aproximativ 60 de ore de zbor. Comandantul Aeroportului Suceava a spus, citat de Mediafax, ca Eric Rossmann mai facuse o tura cu avionul particular in cursul diminetii de ieri, acesta plecand pentru inca o tura in jurul orei 9.55, avionul prabusindu-se pe un camp langa localitatea suceveana Siminicea la ora 11.20. Avionul era unul ultrausor, de tip FK 14, cu doua locuri, si numar de inmatriculare YR5149. Pilotul executa ture de pista (invartiri in jurul aeroportului) in cadrul unui zbor de antrenament. (D.E.I.)

Solicitare trimisa DNA si DIICOT

Procurorul General al Romaniei, Codruta Kovesi, a trimis ieri la DNA si DIICOT solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, legata de anchetarea ministrilor care sunt si parlamentari. Procurorul general a precizat ca DNA si DIICOT trebuie sa formuleze un raspuns pana pe 6 februarie. Bogdan Olteanu a trimis procurorului general o scrisoare prin care cere lamuriri in ce priveste inceperea urmaririi penale in cazul unor fosti si actuali ministri care sunt si parlamentari, in conditiile in care, potrivit NewsIn, membri ai Birourilor permanente ale celor doua Camere sustin ca Legislativul are dreptul de a se pronunta in problema avizelor de incepere a urmaririi penale, in baza unor prevederi constitutionale. (D.E.I.)

Gravida violata

Politistii damboviteni au retinut un tanar care, impreuna cu patru amici, au violat in urma cu trei ani o tanara insarcinata in cinci luni, barbatul urmand sa execute o pedeapsa de cinci ani de inchisoare. Valentin B. a fost fugar timp de aproape trei ani, dupa ce a violat o minora de 16 ani, impreuna cu alti patru barbati. Violul s-a comis in noaptea de 24 mai 2005, cand Valentin impreuna cu patru prieteni a mers la o discoteca din localitatea Poiana, iar la intoarcere au intrat cu forta in locuinta unei tinere, din comuna Lunguletu, si au obligat-o sa-i insoteasca pe camp. Acolo, pe o gramada de balegar, tanara a fost supusa la perversiuni sexuale de cei cinci tineri, a fost violata, iar ulterior a fost abandonata. Politistii au reusit sa-i identifice pe violatori, trei dintre ei fiind arestati, insa Valentin B. si inca unul dintre autori s-au ascuns. Cand a violat tanara insarcinata, sotia lui Valentin B. tocmai nascuse o fetita. (D.E.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=232419&data=2008-01-30