< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - sambata, 12 ianuarie 2008

Stiri pe scurt

Sex la Serviciul de Inmatriculari

Patru angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani sunt cercetati administrativ pentru ca, in urma cu patru luni, ar fi intretinut raporturi sexuale cu o adolescenta in varsta de 16 ani, de la un centru de plasament, in sediul unitatii. Presa locala a relatat ieri ca cei patru angajati ar fi intretinut raporturi sexuale cu tanara la o petrecere organizata de ziua unuia dintre cei patru. Cazul a fost cercetat de procurori ai Tribunalului Botosani, care au constatat ca acestia nu pot fi acuzati de comiterea unei fapte penale deoarece adolescenta ar fi fost de acord. Procurorii au inaintat insa o informare prefectului de Botosani, Gheorghe Sorescu, privind acest caz si au sesizat Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani pentru ca minora sa beneficieze de asistenta sociala si consiliere psihologica. (A.G.)

Dupa gratii, in Bulgaria

Politistii bulgari au arestat ieri patru femei de nationalitate romana si doi barbati, cetateni turci, dupa ce acestia au fost prinsi cu o cantitate mare de valuta, la punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo. Acestia aveau asupra lor circa 737.000 de euro si 20.000 de dolari. Potrivit Mediafax, bancnotele au fost verificate la biroul de schimb valutar de la punctul de trecere a frontierei si nu pareau sa fie false. (A.G.)

Impuscat accidental

Soferul unei masini de transport valori a fost impuscat ieri de insotitorul sau, in Piata Victoriei din Capitala. Barbatul a fost ranit in momentul in care arma colegului sau s-ar fi agatat accidental de un maner al usii si s-a descarcat. Potrivit Mediafax, glontul plecat din arma, un pistolet Carpati 7,65 mm, a ricosat din blindajul masinii, a strapuns lateral toracele conducatorului auto, dupa care i-a iesit prin mana. Conducatorul a fost preluat de o ambulanta si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca. Purtatorul de cuvant al unitatii medicale a declarat ca pacientul are o plaga impuscata latero-toracic superficiala si la brat, mai profunda, pe unde a iesit glontul, starea sa fiind stabila. La locul producerii incidentului s-au deplasat politisti si un procuror criminalist, care investigheaza cazul. (A.G.)

Arestati preventiv

Trei tineri au primit ieri mandate de arestare preventiva, pentru viol si privare de libertate, ei fiind acuzati ca au violat-o si sechestrat-o pe fetita de 12 ani care, pentru a scapa, s-a aruncat de la etajul al treilea al unui apartament din comuna brasoveana Cristian. Fratii Marian si Alexandru Dragoi, de 19, respectiv 18 ani, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, iar Marian C., de 17 ani, in apartamentul caruia s-au petrecut evenimentele, a primit mandat pentru 19 zile. Potrivit Mediafax, celalalt tanar implicat in acest caz, Cristian I., in varsta de 16 ani, va fi cercetat in stare de libertate. Conform anchetatorilor, cei patru tineri audiati "au recunoscut faptele partial", dar procurorii nu exclud varianta ca in acest caz sa fi fost implicate mai multe persoane. (A.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=231642&data=2008-01-12