< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - sambata, 15 decembrie 2007

Renato Bruson la ONB

Astazi, incepand cu ora 18.30, in sala de spectacole a Operei Nationale din Bucuresti, se va canta "Rigoletto", spectacol care se bucura de participarea extraordinara a baritonului italian Renato Bruson.

Celebrul bariton a fost prezent pe cele mai mari scene lirice ale lumii, printre care Teatrul Scala, Covent Garden, Staatsoper Viena, Metropolitan etc. Intensa sa activitate teatrala nu l-a impiedicat sa devina un fin interpret de lied, mai ales al celui italian; a interpretat muzica sacra intr-o maniera memorabila, in cele mai prestigioase sali de concert din lume.

Alaturi de ilustrul bariton, pe scena vor urca indragiti solisti ai Operei bucurestene, ce vor oferi culoare muzicala galeriei de personaje: Marius Manea (Ducele), Mihaela Stanciu (Gilda), Horia Sandu (Sparafucile), Oana Andra (Maddalena), Sidonia Nica (Giovanna), Marius Bolos (Monterone), Ion Dimieru (Marullo), Valentin Racoveanu (Borsa), Stefan Schuller (Contele Ceprano), Crina Zancu (Contesa Ceprano), Adrian Ionescu (Usierul), Ruxandra Ispas (Pajul). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, care va colabora cu aceasta distributie de exceptie, orchestra si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu. (M.A.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230754&data=2007-12-15