< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - miercuri, 12 decembrie 2007

Stiri pe scurt

Cartea Anului

Azi (ora 18.00), la Club Prometheus, va fi aleasa "Cartea Anului 2007", nominalizate fiind: "Jiquidi" de N. Breban, "Orbitor" de M. Cartarescu, "Cartea Psalmilor" de S. Foarta, "Luminare" de I. Lacusta, "Cronologia Bucurestilor" de Gh. Parusi si "Noaptea lui Iuda" de D. Stanca. Premiul, acordat de revista "Romania literara" cu sprijinul Fundatiei ANONIMUL, va fi decernat de catre un juriu format din Nicolae Manolescu (presedinte), Ioana Parvulescu, Marina Constantinescu, Adriana Bittel, Gabriel Dimisianu si Alex Stefanescu. Cu acelasi prilej, scriitorului Mircea Ivanescu ii va fi acordat Premiul pentru Opera Omnia. (M.A.)

"Aida" pentru Urdareanu

De la ora 18.30, la Opera Nationala din Bucuresti, va avea loc azi spectacolul "Aida" de Verdi, dedicat baritonului Nicolae Urdareanu. A fost invitat tenorul Janos Bandi (Ungaria) in rolul Radames. Va fi secondat de solistii Ecaterina Tutu, Roxana Briban, Mihnea Lamatic, Sorin Draniceanu, Stefan Ignat, Vlad Mirita, Dorina Chesei. Distributia, corul pregatit de maestrul Stelian Olariu si orchestra teatrului vor fi armonizate de dirijorul Iurie Florea. (D.C.)

Niponi la Carturesti

La ora 16.30, la ceainaria librariei Carturesti va avea loc lansarea volumului "Portrete japoneze" de Donald Richie, aparut la Quality Books. Cartea este o imagine a Japoniei care se aglutineaza din portretele unor celebritati, dar si din cele ale unor oameni simpli pe langa care Richie a trecut zilnic intr-o anumita perioada. (D.C.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230585&data=2007-12-12