< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 6 decembrie 2007

Stiri pe scurt

Patru pentru Europa

Cele mai valoroase reprezentante ale voleiului feminin autohton isi continua aventura continentala in Cupa CEV si Challenge Cup, urmand sa evolueze in aceasta luna impotriva unor adversare din Polonia, Olanda si Elvetia. Conform tragerii la sorti, detinatoarea eventului intern, CSU Metal Galati, va evolua in optimile de finala ale Cupei CEV impotriva galonatei grupari poloneze Aluprof Bielsko-Biala, prima intalnire fiind programata sa se dispute in Romania. In turul al treilea al Cupei CEV, Stiinta Bacau si Dinamo vor da piept cu doua echipe din Elvetia, VFM Franches-Montagnes si Kanti Schaffhausen, singura diferenta fiind ca ros-albele vor juca turul pe teren propriu, in vreme ce elevele antrenorului Florin Grapa vor evolua in deplasare, iar Unic Piatra Neamt se va infrunta cu team-ul olandez Plantina Longa Lichtenwoorde. (T. RIST)

Un nou esec in ULEB Cup

Echipa masculina de baschet CSU Ploiesti a inregistrat al patrulea esec din grupa C a ULEB Cup, fiind invinsa, marti seara, in deplasare, de galonata grupare spaniola Akasvayu Girona, cu scorul de 73-65. Detinatori ai FIBA EuroCup, baschetbalistii iberici au dominat intalnirea cu autoritate, campionii Romaniei reusind sa micsoreze diferenta de pe tabela de marcaj abia in ultimul sfert, cand gazdele n-au mai fortat. Conform statisticii oficiale, principalii marcatori ai ploiestenilor au fost Cepulis (22 p), Griffith (15 p) si Elliott (11 p). Tot marti seara, Galatasaray Istanbul a trecut pe teren propriu de Hemofarm Vrset, cu 86-71, iar Hanzevast Capitals a obtinut prima victorie in grupa C, invingand pe teren propriu gruparea belgiana Spirou Charleroi, cu 79-73. In urma acestor rezultate, Akasvayu Girona si Galatasaray isi impart la cosaveraj prima pozitie, fiind urmate de Hemofarm, Spirou, CSU Ploiesti si Hanzevast. Peste o saptamana, campionii Romaniei vor sustine un meci extrem de important in economia calificarii, in deplasare, pe terenul celor de la Hanzevast Capitals Groningen. (T. RIST)

Van Basten lasa Olanda dupa Euro

Marco Van Basten (foto) va parasi postul de selectioner al Olandei dupa CE din 2008, a anuntat Henk Kesler, directorul general al Federatiei Olandeze de Fotbal. De asemenea, conform lui Kesler, si "secundul" John van't Schip va parasi aceasta functie. Van Basten, al carui contract expira in iulie, s-a intalnit cu oficialii federatiei marti seara, pentru a discuta despre un eventual viitor comun. Inainte de aceasta reuniune, selectionerul a declarat ca a luat deja o decizie. "La finalul CE, voi fi deja selectioner de patru ani si a venit momentul unei noi orientari. John si cu mine nu avem nici o idee despre viitor", a declarat Van Basten, in timp ce presa olandeza a anuntat ca acesta va prelua pe Ajax Amsterdam. Cotidianul "De Telegraaf" a anuntat ieri ca exista patru candidati seriosi pentru a-l inlocui pe Van Basten dupa Euro 2008, Frank Rijkaard (FC Barcelona), Bert van Marwijk (Feyenoord Rotterdam), Fred Rutten (FC Twente) si Co Adriaanse (Al Sadd Qatar). (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230307&data=2007-12-06