< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - joi, 29 noiembrie 2007

Karpov, impiedicat sa il viziteze pe Kasparov

Desemnat de prestigioasa publicatie "European Voice" drept "cetateanul non-UE al anului", fostul campion mondial de sah Garry Kasparov, in prezent liderul miscarii "Cealalta Rusie", este tinut departe de ochii lumii de autoritatile de la Moscova.

Oficialii rusi l-au impiedicat pe fostul campion mondial la sah, Anatoli Karpov, sa-l viziteze in inchisoare pe fostul sau rival, arestat la finalul saptamanii trecute pentru organizarea unei manifestatii neautorizate si condamnat la cinci zile de inchisoare.

Karpov s-a prezentat la sediul Ministerului rus de Interne, de la Moscova, si a cerut sa-l viziteze pe Kasparov, dar nu a putut nici macar sa intre in cladire. "Este ciudat ca in sediul ministerului nu era nici un functionar care sa poata lua o decizie in acest sens", a declarat Karpov. Aflat in imposibilitatea de a se intalni cu Kasparov, Karpov a decis sa-i lase mamei acestuia un exemplar dintr-o revista de sah, insa nici aceasta nu a putut ajunge la liderul miscarii de Opozitie "Cealalta Rusie". (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230074&data=2007-11-29