< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - joi, 22 noiembrie 2007

Stiri pe scurt

Craciunul copiilor la RomTelecom

RomTelecom si Asociatia Telefonul Copilului, in parteneriat cu Europa FM, au lansat ieri campania "La RomTelecom e Craciunul Copiilor!" care isi propune sa faca din Sarbatorile de iarna un moment de bucurie pentru copiii fara posibilitati materiale, in special pentru cei din centrele de plasament. Campania are trei componente: strangere de donatii, invitarea unui grup de copii la spectacolul "Harap-Alb" de la Teatrul Ion Creanga si "O petrecere pentru toti copiii", care va avea loc odata cu lansarea unui CD cu povesti de Craciun. "Fiecare copil are dreptul sa fie fericit, iar fiecare adult are responsabilitatea de a face ceva in acest sens. Alaturi de partenerul nostru RomTelecom incercam, prin aceasta campanie, si nu numai, sa trezim acest sentiment de responsabilitate, pe de o parte, si sa ii incurajam, de pe alta parte, pe cei care deja fac lucruri concrete pentru copiii defavorizati", a declarat Catalina Florea, director executiv Asociatia Telefonul Copilului. Campania se va incheia cu un eveniment dedicat tuturor copiilor, pe 21 decembrie, la Bucuresti Mall. Momentele artistice vor fi asigurate de Centrul Cultural Nicolae Balcescu si de copiii de la Scoala de hipoacuzici din Bucuresti. (C.P.)

Piata IT&C spre 4 miliarde de euro

Piata IT&C din Romania se va cifra la patru miliarde euro in 2007, a declarat, ieri, directorul Nokia Siemens Network Romania, Dieter Angerer. In ceea ce priveste traficul in retelele din Romania, acesta a precizat ca ar trebui ca acestea sa fie folosite la capacitati normale, iar traficul sa fie controlat. Cu toate acestea, reprezentantul companiei a subliniat faptul ca, in Romania, traficul trebuie promovat, totusi, si nu limitat. Totodata, acesta a afirmat ca este nevoie de un cadru legal pentru instalarea tehnologiei WiMax, care este o solutie de transmisie de date adresata in special oraselor mici si zonelor rurale. In Romania, Nokia Siemens Network activeaza pe piata comunicatiilor pe linii fixe si mobile, iar cei mai importanti clienti sunt RomTelecom, Vodafone, Orange si Ministerul de Interne, pentru care asigura sistemul de transmisii de date. (C.P.)

Partener strain pentru CEN

Infiintarea companiei energetice de stat va fi realizata prin atragerea unui partener institutional international, la fel ca in cazul BCR, potrivit premierului Tariceanu. "Intentionam sa atragem un partener strain pentru infiintarea companiei energetice, ca in cazul BCR. Aceasta companie va detine sub 50% din piata", a afirmat Tariceanu. El a afirmat ca separarea sectorului de productie de electricitate de partea de distributie "este esentiala". Compania de stat va include, insa, producatori de energie si ultimele trei filiale Electrica neprivatizate de distributie si furnizare a energiei. Tariceanu a adaugat ca viitoarea companie "nu va fi un mamut, asa cum s-a spus". Comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, a criticat intentia autoritatilor romane, in urma cu cateva luni, asemanand viitoarea companie cu "un monstru". (E.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229717&data=2007-11-22