< Imprimare >      ZIUA - SPORT - sambata, 10 noiembrie 2007

Ionut Lupescu intre bani si audienta

Oficialul federal spune ca nu exista favoriti la castigarea drepturilor TV pentru meciurile Nationalei, dar admite ca un trust cu mai multe statii are un avantaj

"Ceea ce ma intereseaza este ca pe langa echipa nationala sa promovam si celelalte echipe nationale. Si de aceea e normal ca un trust cu cat mai multe televiziuni are un avantaj. Dar asta nu inseamna ca a si castigat. Sunt doua lucruri distincte, doua lucruri total diferite si cred ca e foarte important sa stii ca un meci al echipei nationale face audienta la orice post de televiziune. Dar sunt zeci, sute de emisiuni, de stiri, care pot sa promoveze si mai bine echipa nationala de seniori si celelalte echipe nationale. Vreau sa va asigur inca o data de corectitudinea in ceea ce priveste drepturile TV", a spus Lupescu, acuzat in ultima perioada ca incearca sa dirijeze meciurile Nationalei spre ProTV.

Intrebat ce va alege FRF intre o promovare mai buna a tuturor echipelor nationale si o oferta financiara substantiala, Lupescu a raspuns: "Oferta financiara si promovarea trebuie sa fie cat de cat apropiate". Lupescu sustine ca FRF este o institutie privata care nu este obligata sa organizeze vreo licitatie pentru vanzarea drepturilor de televizare a partidelor echipei nationale. "Am incercat insa sa facem acest lucru cat se poate de transparent. Noi am facut aceasta cerere de oferta, nu licitatie, datorita pietei care s-a dezvoltat in Romania. Daca am fi vrut sa dam cuiva, puteam s-o facem de mult. Puteam sa chemam pe oricine la noi la federatie, sa semnam si cu asta, basta! Dar, dimpotriva, am fost cat se poate de deschisi. Ma intereseaza ca din aceasta concurenta care este pe piata, noi sa obtinem ce e mai bun pentru echipele nationale. Sigur ca echipa nationala de seniori este principala, dar noi vrem ca langa ea sa iasa in relief si futsalul si echipa de tineret si fotbalul feminin", a precizat Lupescu. "S-a spus cum ca revista Sport Magazin, deci afacerea mea personala, este implicata. Ca as fi vandut-o nu stiu carui trust. Sunt numai tampenii. Spun inca o data, nu imi vand revista", a mai spus oficialul federal. Conform lui Lupescu, FRF incearca sa respecte normele aplicate in Europa, in ceea ce priveste acordarea drepturilor TV: "Si anume sa facem pachete, sa nu vindem pe mai mult de doi-trei ani, iar acoperirea nationala a posturilor sa aiba minim 70 la suta. Si, bineinteles, ca meciurile echipei nationale sa fie difuzate cu acces liber. Sa nu difuzeze in pay-per-view, e logic. Niciodata, cat timp voi fi aici, nu voi da meciurile nationalei decat in acces liber, sa fie pentru toata lumea". Pe 29 octombrie, FRF a anuntat pe site-ul sau oficial ca drepturile TV pentru transmiterea meciurilor echipei nationale vor fi cedate prin procedura de achizitie, al carei proces de organizare va fi administrat, din partea federatiei, de Sport Evolution Group, agentul exclusiv pentru activitatile de marketing ale FRF. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229179&data=2007-11-10