< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - miercuri, 7 noiembrie 2007

CIA si extraterestrii

Mai multe dosare declasificate recent ale CIA dezvaluie faptul ca pentru agentii secreti posibilitatea (desi redusa) a unei invazii a extraterestrilor era mai inspaimantatoare decat un atac nuclear sovietic.

Mai mult decat atat, documentele CIA arata ca, desi de zeci de ani nu s-a recunoscut public interesul autoritatilor fata de OZN-uri, in realitate au existat numeroase conflicte intre agentiile americane care implicau personaje de prim rang din Guvernul SUA.

De 50 de ani, subiectul OZN-urilor, precum si tehnicile razboaielor psihologice nu numai ca au trezit interesul elitelor americane, dar au implicat cele mai stralucite minti ale stiintei si tehnologiei.

O investigatie a cotidianului Herald Tribune a aratat ca in anii '50, din dosarele CIA se vede clar ca autoritatile guvernamentale si militare au aratat un interes major in ceea ce priveste problema OZN-urilor.

Fenomenul, atat de preferat de lumea cinematografica (unde au fost prezentate toate evenimentele posibile, de la controlul mintii si pana la calatoriile interspatiale), a fost reflectat si in "fixatiile" CIA.

Se pare ca specialisti de marca ai serviciilor secrete ale SUA au experimentat, inca din 1953, calatorii "imaginare" cu ajutorul diverselor substante halucinogene, pentru a intelege mai bine procesele mentale influentate de diverse stupefiante, iar alti agenti strangeau orice dovada aparuta oriunde in lume despre extraterestri.

Ce este interesant e ca, daca in anii '50 subiectul civilizatiilor extraterestre era la moda, ulterior nimeni nu a mai vorbit despre asta.

Una dintre explicatii ar fi ca nu se dorea sub nici o forma aflarea faptului ca agentii federali si Guvernul SUA investigheaza problema OZN-urilor.

Insa atunci cand se refereau la "Obiectele Zburatoare Neidentificate", autoritatile vorbeau de orice avea legatura cu acestea, de la "farfuriile zburatoare vazute deasupra minelor de uraniu din Congo" si pana la "farfuriile zburatoare ale nazistilor".

Cand New York Times a publicat in 1979 ca CIA face cercetari intense asupra OZN-urilor, se spune ca directorul serviciilor secrete de atunci, Stansfield Turner a fost foarte suparat si ca si-ar fi intrebat retoric angajatii daca aceste "scorneli" sunt adevarate. Raspunsul evident ca era pozitiv, cercetarile incepand chiar din anii '40.

Insa nici pana in ziua de astazi nu se stie exact ce, cum, cine si de ce a declansat aceste investigatii. Lipsa de informatii clare a lasat loc la nenumarate teorii ale conspiratiei, a relatat la un moment dat si cotidianul The Sydney Morning Herald.

Si cotidianul rus Pravda a publicat recent un articol in care a publicat "cinci motive pentru care guvernele tin secreta problema OZN-urilor".

Stanton Friedman, un fizician care a lucrat pentru companii gigant ca Westinghouse si General Electric, si-a dedicat aproape toata viata studierii controverselor legate de problema extraterestrilor.

Dupa ce a studiat mii de dosare si marturii din intreaga lume, Friedman a ajuns la concluzia ca farfuriile zburatoare exista de mult si ca au existat numerosi martori care pot certifica aceste lucruri, desi autoritatile din intreaga lume au evitat sa vorbeasca despre acest subiect.

Acelasi Friedman a declarat ca exista cel putin cinci motive intemeiate care sprijina teoria "musamalizarii" acestui scandal pe care il numeste "cosmic Watergate": in primul rand, autoritatile doresc intai sa descopere cum functioneaza aceste mecanisme extraterestre. In al doilea rand, nici un stat nu doreste ca alte tari sa descopere ca ar detine date despre civilizatiile extraterestre. Un al treilea motiv ar fi ca daca o serie de personalitati ar dezvalui ca OZN-urile exista, sau ca sunt dovezi care sa sprijine aceste teorii, societatea ar suferi transformari majore, iar reactiile publicului nu ar mai putea fi controlate.

Friedman noteaza si problemele create de religie care ar intra astfel in contradictie cu noile descoperiri, mai ales ca majoritatea teoriilor sustin ca Terra este singura planeta pe care exista viata.

Nu in ultimul rand, o confirmare oficiala, publica, ar duce la un posibil haos economic, si din aceste cauze, autoritatile mondiale prefera sa nege si acum aceasta problema atat de controversata. (B.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=228999&data=2007-11-07