< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - sambata, 13 octombrie 2007

Angajatorii, mentori on-line pentru tineri

O serie de manageri de succes din Romania vor indruma tinerii in privinta carierei, prin intermediul Internetului, pe adresa www.mentorship.ro, in cadrul unui program lansat de organizatia "Oricum", anunta Ministerul Educatiei.

Mentorii - reprezentand potentiali angajatori ai tinerilor absolventi - sunt profesionisti care lucreaza in companii si organizatii romanesti, dar si multinationale, din domenii precum publicitate, marketing, relatii publice, media.

Pentru a beneficia de sfaturile mentorilor, tinerii trebuie sa isi creeze un cont pe site si sa se inscrie pentru una din clasele lunare de mentorat. Fiecare mentor va putea sfatui 10 tineri. Programul mai pune la dispozitia tinerilor si articole scrise de mentori, forumuri, dezbateri. Dezvoltarea ulterioara a programului va include organizarea "Mentorship Live", o serie de conferinte a caror tema este cariera si care vor avea loc in mai multe centre universitare din tara. De asemenea, vor fi adaugate noi domenii de interes, precum juridic, bancar, retail sau teatru. Unul dintre beneficiile programului este acela ca toate companiile care sprijina programul vor oferi sansa celor mai activi tineri sa aplice pentru stagii de practica. Cei care vor sa faca parte din programul on-line se pot inscrie pana pe 26 octombrie pentru sesiunea urmatoare de men-torat.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=227919&data=2007-10-13