< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - joi, 27 septembrie 2007

Stiri pe scurt

"Tatal nostru" ramane la Radio

Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, un organism al societatii civile care apara drepturile majoritatii credincioase a Romaniei, a transmis ieri o scrisoare de multumire presedintelui-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina, pentru decizia sa de a mentine in programul Radioului public national rugaciunea "Tatal Nostru". Hotararea SRR vine ca raspuns la cererea asociatiei "Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta" de a se opri de la difuzare rugaciunea fundamentala a crestinismului, cu care Radio Romania Actualitati isi incepe programul la ora 5. Coalitia apreciaza ca cererea "celor cativa atei rataciti a fost bazata pe o tentativa de rationament juridic deficitar si anti-democratic" a unei asociatii "ateist-extremiste care doreste revenirea la o stare de fapt existenta doar in perioada cea mai nefasta prin care a trecut poporul roman, cea comunista". Rugaciunea" Tatal Nostru" s-a difuzat la Radioului public romanesc inca de la inceput, din 1928, si pana in 1944, fiind intrerupta de dictatura sovietica. (A.O.)

Zapaceala contagioasa

Astazi, la ora 18.00, la cafeneaua Starbucks din Plaza Romania, Editura Humanitas Fiction lanseaza romanul "Sunt aiurita si se ia!", de Caprice Crane, cea mai recenta aparitie din colectia Cocktail. La eveniment vor fi prezenti Dan Capatos, Cristina Cioran, Alina Baisan, Dominique Iancu, Iustina Croitoru si Denisa Comanescu. Publicat in peste zece tari, "Sunt aiurita si se ia!" a castigat Romantic Times Book Reviews Award, fiind desemnat cel mai bun roman chick lit al anului 2006. (D.C.)

Expozitie la Casa ONU

La sala de conferinte a Casei ONU, din bd. Primaverii, va avea loc astazi, la ora 15.00, vernisajul expozitiei de pictura a artistei Dorina Padineanu, organizat de Centrul de Informare ONU pentru Romania. (D.C.)

Struguri si dans stradal

La ora 19.00, la Green Hours 22 Jazz cafe, va avea loc astazi un dublu eveniment, lansarea romanului "Strugurii s-au copt in lipsa ei" de Zully Mustafa si deschiderea oficiala a revistei online "Dream Team". Cu acest prilej publicul va avea parte si de o demonstratie stree dance din partea scolii de dans StreetBeat din Bucuresti. (D.C.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=227198&data=2007-09-27