< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - vineri, 7 septembrie 2007

PD anchetat pentru fals

Deputatul Nati Meir este chemat marti, 12 septembrie, la Departamentul National Anticoruptie, in calitate de reclamant, pentru a oferi detalii in legatura cu falsificarea listei de semnaturi de catre Partidul Democrat in vederea depunerii unei motiuni de cenzura.

In vara aceasta, pe ultima suta de metri a sesiunii parlamentare, PD, sustinut de PLD, a initiat o motiune prin care se intentiona demiterea Guvernului Tariceanu. In criza de adeziuni, democratii au apelat si la parlamentari independenti, propunandu-le diverse avantaje. Unul dintre acestia este deputatul Nati Meir caruia, dupa inchiderea listei, i s-a propus sa admita ca a semnat motiunea, promitandu-i-se, in schimb, sefia organizatiei PD Tulcea. Dupa caderea motiunii, presedintele PD, Emil Boc, nu a mai respectat intelegerea, iar Meir a reclamat la DNA falsul PD de pe lista de semnaturi pentru motiune.

Ulterior, deputatul independent si-a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, despartirea de grupul parlamentar al Partidului Democrat. In paralel, si alti parlamentari au reclamat falsificarea semnaturilor de sustinere a motiunii de cenzura initiata de Partidul Democrat. (L.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=226303&data=2007-09-07