< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 30 august 2007

Calificare cu nelinisti

Stelistii lui Gigi Becali au invins aseara pe Bate Borisov in urm aunie partide in care cel mai bun jucator de pe teren a fost portarul Zapata

Perfect previzibil Steaua a obtinut aseara calificarea in grupele Ligii Campionilor, invingandu-i pe modestii bielorusi de la Bate Borisov cu 2-0. O victorie de care nimeni nu s-a indoit, dar care a fost izbandita in conditii care provoaca serioase nelinisti in privinta parcursului viitor al ros-albastrilor, care in aceasta seara vor astepta cu sufletul la gura tragerea la sorti de la Monte Carlo, in urma careia isi vor afla adversarii din grupe

Steaua n-a inceput deloc in stil de mare echipa returul cu Bate Borisov, debutul oarecum ezitant putand fi doar in mod simplist sau exagerat de politicos pe seama unei perioade de acomodare, de testare a potentailului adversarilor. In ciuda acestor detalii cam jenante, jucatorii lui Gica Hagi reusesc destul de repede sa deschida scorul, in minutul 12, asta, ca de obicei, in urma unei faze fize, ex-bistriteanul Dorel Zaharia trimitand in poarta adversarilor dupa o lovitura de la colt executata de Dica, asta dupa ce ex-sovieticii trimisesera mingea in bara portii columbianului Zapata. Daca am limita istoricul primei reprize la golul lui Zaharia n-am pacatui prea mult, desi Steaua si-a mai creat cateva bune ocazii, mai periculoase decat cea din care a inscris. In tot acest ragaz de timp adversarii din Belarus au aratat ca o echipa disciplinata, ordonata, stahanovista, care a jucat aspru si exact pe masura posibilitatilor. Astfel, debutul reprizei secunde coincide cu doua ocazii monumentale ale oaspetilor din fosta Uniune Sovietica, prima datorandu-se mai intai impreciziei bielorusului Stasevici, apoi unui reflex de senzatie al lui portarului Zapata. Golul lui Neaga din minutul 55, reluare simpla din fata portii dupa o centrare a lui Banel Nicolita in urma unei faze initiate de Dica, a limpezit definitiv lucrurile, insa numai in privinta acestei partide si a calificarii. Dincolo de aceste aspecte ramane o prestatie modesta, terna, previzibila, pe alocuri chiar debila a Stelei lui Gica Hagi, una care isca puhoi de ingrijorari in privinta comportarii in faza superioara a Ligii Campionilor, competitie care, de fapt, abia acum incepe. Priam parte, diseara la Monte Carlo, cand se va trage la sorti componenta celor opt grupe, desi, mai ales dupa ce am vazut aseara in Ghencea, acest lucru nu mai are mai importanta, deoarece pentru Steaua orice adversar nu poate fi decat foarte dificil. Vorba lui Gigi Becali, "Doamne ajuta". Macar El!

Hagi: "Vreau sa trec de grupe"

Antrenorul Stelei a declarat aseara, dupa meci, ca vrea sa intalneasca adversari de calibru in grupe, fara sa aiba preferinte. "Regele" a trecut repede peste conflictul cu Gigi Becali, spunand ca "mai sunt vorbe"

Gica Hagi radia imediat dupa fluierul final al intalnirii din Ghencea cu Bate. "Sunt fericit. Baietii au interpretat foarte bine jocul, chiar daca in prima repriza am suferit. Am avut un portar de mare valoare, avem potential, avem constanta in joc si in rezultate, iar ceea ce e mai bun cred ca va veni", a spus Hagi despre meci. Dupa ce a promis ca la sfarsitul jocului cu Bate va vorbi mai mult despre conflictul cu Gigi Becali, aseara Hagi a fost extrem de laconic. "Sunt fericit, sunt acolo unde mi-am dorit. Totul e bine, chiar daca mai sunt o vorba, alta... Sunt mai mic, mai iau cate una, asta e... Am vorbit cu Gigi, cred ca usor-usor lucrurile se vor pune la punct. Am fost suparat, dar atat", a fost tot ce a avut de comentat Hagi despre "meciul" lui cu Gigi. "Regele" le-a multumit fotbalistilor sai si a fost de parere ca victoria lor a fost si pentru el. "Au fost comentarii care au vrut sa ne deranjeze, sa ne dezechilibreze. A fost presiune mare pe ei si s-au descurcat. Succesul e al lor si le multumesc", a incheiat Hagi. (B.G.)

Constantin DINU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=225966&data=2007-08-30