< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 6 iulie 2007

Replica PNL-PSD la pensii

Persoanele care considera ca majorarea pensiilor in conditiile actuale ale economiei romanesti ar avea consecinte negative dovedesc ca nu cunosc realitatea si nici ceea ce inseamna bugetul, finantele si politica de pensii, a sustinut ieri premierul Tariceanu.

El a facut aceste declaratii in replica la afirmatiile presedintelui Basescu, seful statului anuntand recent ca va solicita Guvernului prezentarea resurselor financiare. "Vad o serie de voci care se ridica si intreaba de unde bani, cum putem majora pensiile. Daca faceam asta la jumatatea anilor 90, intrebarea era fireasca. Astazi, cei care isi pun astfel de intrebari dovedesc un singur lucru: nu cunosc realitatea economica de azi din Romania si nu au niciun fel de idee ce inseamna bugetul, finantele si politica de pensii", a spus el, citat de Mediafax.

PSD face front comun cu Tariceanu

Si PSD a transmis ieri o replica sefului statului pe tema majorarii pensiilor. "Presedintele Traian Basescu a intrat deja in campanie electorala pentru noua alianta falimentara PD-PLD, iar marturie stau ultimele doua aparitii publice din 3 si 4 iulie 2007. Ce fel de om politic esti daca iti permiti sa cataloghezi partidul cu cel mai mare numar de parlamentari "cloaca"? Ce fel de sef de stat esti cand iti permiti sa folosesti in public un asemenea limbaj suburban? Cum poti sa te erijezi in "protectorul" pensionarilor cand partidul tau a condus timp de doi ani ministerul de resort fara sa faca absolut nimic pentru milioane de pensionari?", se arata intr-un comunicat PSD.

Viziunea S&P

Majorarea pensiilor planificata de Guvernul roman nu va afecta perspectiva ratingului acordat tarii de Standard & Poor's (S&P). "Aceste riscuri sunt, in mare, factorii care au determinat modificarea din luna aprilie...sunt evolutii pe termen scurt. Pe termen lung, apreciem ca trendul calificativului Romaniei este ascendent, pe fondul integrarii in UE si reformelor structurale", a afirmat Remy Salters, analist la agentia S&P.

n Razvan GHEORGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=223502&data=2007-07-06