< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 3 iulie 2007

Case de la Europa

Sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ieri, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, in colaborare cu Asociatia non-profit Habitat for Humanity Romania, s-a lansat proiectul "Euro2007Habitat Build", prin care peste 650 de voluntari vor construi 27 de case, fiecare reprezentand un stat membru al UE, pentru familii nevoiase, la Radauti.

"Aducerea de voluntari din intreaga lume pentru a lucra impreuna in folosul familiilor nevoiase este un admirabil exemplu de solidaritate, o valoare europeana pe care romanii o impartasesc pe deplin", a declarat Donato Chiarini, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Referindu-se, de asemenea, la problematica locuirii paupere, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a apreciat-o ca pe o "realitate", pentru rezolvarea careia sunt necesare parteneriate intre toti actorii implicati. "Este nevoie de o foarte buna coordonare si colaborare pentru reabilitarea zonelor degradate, prin proiecte integrate de dezvoltare urbana", a zpus Borbely.

Euro2007Habitat Build se va desfasura la Radauti, intre 1 si 9 septembrie 2007, langa noua granita a UE, ca un semn al solidaritatii si al dorintei de bunastare in spatiul european. Radauti va deveni astfel capitala europeana a voluntariatului si a luptei impotriva locuirii in conditii inumane. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=223295&data=2007-07-03