< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 18 iunie 2007

Sustinere pe degeaba

Lideri liberali si social-democrati neaga vehement informatiile aparute sambata in presa centrala, conform carora PSD a conditionat sustinerea Cabinetului Tariceanu de alocarea a trei milioane de euro pentru fiecare judet. Banii ar urma sa fie acordati de Guvern consiliilor judetene la rectificarea bugetara. Liderii PSD intentioneaza sa aiba, in cursul acestor zile, o intalnire cu primul-ministru.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a catalogat informatiile aparute in presa drept o "calomnie" la adresa "Guvernului, a PNL si a PSD". Orban a afirmat, citat de Mediafax, ca Guvernul Tariceanu nu a alocat bani pe criterii politice, cel mai bun exemplu fiind programul guvernamental dezvoltat prin intermediul OUG 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Referindu-se la informatiile aparute in presa centrala privind obtinerea sustinerii PSD in schimbul a zece milioane de lei pentru fiecare judet, Orban a afirmat ca sunt calomnii si gogorite.

La randul sau vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca presedintii PSD ai CJ l-au rugat pe Mircea Geoana sa ceara Guvernului sa suplimenteze fondurile pentru toate administratiile locale la rectificarea bugetara, dar a catalogat drept "o minciuna" ceea ce se vehiculeaza in presa. Liviu Dragnea a afirmat ca informatiile vehiculate in presa cu privire la faptul ca PSD i-ar cere premierului Tariceanu cate trei milioane de euro pentru fiecare judet, la rectificarea bugetara, in schimbul sustinerii Executivului reprezinta "o minciuna" si "un montaj de presa". (D.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=222494&data=2007-06-18