< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 18 iunie 2007

Stiri pe scurt

"Regele" se intoarce

Gica Hagi a declarat ca in aceasta vara va reveni in mod sigur in fotbal, fara sa precizeze daca va alege sa fie antrenor sau oficial la un club. "In aceasta vara, sigur voi reveni. Pana acum am stat un an, am facut pauza, dar trebuie sa revin. Sunt discutii, cand si unde nu stiu sa va spun, dar sigur voi reveni la locul potrivit si in momentul potrivit", a spus Hagi, care a fost ofertat de Gigi Becali pentru un post de conducere, eventual cel de presedinte executiv, la Steaua. Hagi a comentat si situatia echipelor din provincie, care in ultimul sezon s-au implicat in lupta pentru titlu. "S-a investit destul de mult. In provincie sunt cluburi mai puternice, e clar ca provincia vrea mai mult. Va fi insa foarte greu pentru ca cele trei cluburi din Bucuresti, Steaua, Dinamo si Rapid, au o istorie, un palmares si o forta financiara foarte mare", a precizat Hagi. (MIG)

Romanii se injumatatesc la Donetk

Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtar, a declarat ca doi dintre romanii legitimati la gruparea ucraineana, Flavius Stoican si Cosmin Barcauan, vor parasi echipa in aceasta vara, insa a negat plecarile lui Ciprian Marica si Razvan Rat. "Stoican isi va continua probabil cariera la Dinamo, iar Barcauan a semnat un contract cu OFI Creta", a spus Lucescu. Stoican a mai evoluat la Dinamo in perioada 2002-2004, iar apoi a ajuns la Sahtar. Dupa doua sezoane in care a castigat titlul in Ucraina, Stoican s-a accidentat si a fost operat la Bologna, iar in iarna a fost imprumutat la Metalist Harkov. Barcauan a ajuns la Sahtar tot in 2004. In sezonul 2005/2006 el a fost imprumutat, pe rand, la Krilia Sovetov Samara si Dinamo, insa a revenit la Donetk inainte de incheierea stagiunii. In sezonul trecut, Barcauan a fost imprumutat la o alta echipa din Grecia, PAOK Salonik. (MIG)

Belo a taiat panglica la Mozzart

Fostul international stelist a participat vineri seara la inaugurarea unei agentii de pariuri, care are si rol de cazino, situata pe B-dul Iuliu Maniu, nr.65. Belodedici a extras si trei castigatori ai unei tombole, premiile fiind un scuter, un televizor si un DVD-player. De asemenea, actualul oficial federal a acordat autografe, s-a intretinut cu fanii si a facut fotografii cu acestia. Mozzart, patronata de un sarb, este una dintre cele mai mari companii de pariuri din sud-estul Europei, detinand peste 300 de agentii si a patruns pe piata romaneasca de pariuri in toamna anului trecut. Pana in momentul de fata, Mozzart are o retea de peste 35 de agentii in Bucuresti si in alte 18 orase din Romania. (MIG)

Victorii de moral in Liga Europeana

Reprezentativa masculina de volei a Romaniei a castigat ambele meciuri din etapa a IV-a a grupei C din cadrul Ligii Europene, elevii antrenorului Gheorghe Cretu impunandu-se, la Ploiesti, in fata selectionatei Letoniei, cu 3-2. Dupa ce vineri seara si-au adjudecat victoria cu 3-2 (20, -23, 23, -22, 14), la capatul unei partide echilibrate, sambata seara, tricolorii au reusit sa bifeze un nou succes, tot cu 3-2 (-22, -24, 24, 23, 15), dupa ce au fost obligati sa se intrebuinteze serios pentru a intoarce rezultatul de la 0-2. De altfel, ca si in primul meci, echilibrul valoric dintre cele doua echipe a fost mai mult decat evident in momentele cheie, cand jucatorii pregatiti de ambitiosul antrenor Giani Cretu au dat dovada de un plus de maturitate. In urma acestor noi succese, Romania a predat Letoniei ultima pozitie din clasament si a urcat pe locul al treilea, urmand sa incerce in ultimele doua runde sa mai smulga o victorie in "dublele" cu ocupantele primelor doua pozitii, Turcia, in weekend-ul urmator, sau Slovacia, la Ploiesti, peste doua saptamani.(T. RIST)

Gallovits finalista la Barcelona

Tanara jucatoare de tenis Edina Gallovits si-a trecut in cont la finele saptamanii recent incheiate o performanta de invidiat, ajungand pana in finala turneului WTA de la Barcelona. Prezenta intr-o astfel de faza pentru prima data in cariera sa profesionista, Gallovits a pornit in tromba in disputa cu americanca Megan Shaughnessy si a avut minge de 3-1, dar s-a lovit de experienta jucatoarei de peste Ocean, care a reusit sa intoarca rezultatul si sa castige trofeul cu scorul de 6-3, 6-2. In urma acestui rezultat, Gallovits a primit de la organizatorii iberici un cec in valoare de peste 11.000 de euro si un bonus de 80 de puncte WTA, care o va propulsa pana aproape de locul 70 in ierarhia mondiala. Convinsa ca se afla intr-o forma deosebita, tanara noastra reprezentanta si-a propus sa sparga "bariera" Top 50 WTA in urmatoarea perioada, fiind dornica sa obtina un rezultat important si la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care va debuta in finalul acestei luni. (T. RIST)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=222487&data=2007-06-18