< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 11 iunie 2007

Stiri pe scurt

Ponta il avertizeaza pe Chiuariu

Vicepresedintele PSD Victor Ponta l-a avertizat, sambata, pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, sa fie atent si sa nu incalce legile, pentru ca risca sa ajunga in fata comisiei speciale de la Cotroceni, solicitandu-i acestuia sa plateasca deplasarea cu elicopterul de la Bucuresti la Suceava. Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca spera ca ministrul Justitiei va plati contravaloarea, de 7000 de euro, pentru ca s-a deplasat cu elicopterul la Suceava unde a inaugurat un bazin de inot, informeaza Mediafax. El a spus ca se indoieste ca deputatul liberal Relu Fenechiu va plati aceasta factura si crede ca Chiuariu ar trebui sa fie mentinut in functie pana achita cei 7000 de euro. "Luni vom sesiza Curtea de Conturi in acest caz si speram ca va da banii de buna voie", a spus Ponta.

El i-a sugerat ministrului Justitiei sa fie mai atent cu respectarea legislatiei. "Sa aiba grija. Comisia de la Cotroceni abia asteapta o sesizare impotriva sa", a spus vicepresedintele PSD. (R.A.)

PD vrea vot electronic

Deputatul PD Daniel Buda a anuntat, ieri, initierea unui proiect legislativ care prevede introducerea votului electronic pentru evitarea problemelor cetatenilor romani din strainatate, dar si pentru evitarea cozilor la sectiile de votare din tara, in timpul scrutinurilor. Buda a declarat, intr-o conferinta de presa, ca acest proiect creeaza cadrul legal exprimarii votului si prin mijloace electronice, de aceasta problema urmand sa se ocupe Autoritatea Electorala Permanenta. "Toti cetatenii cu drept de vot care vor sa voteze electronic trebuie sa adreseze, in prealabil, o solicitare Autoritatii si vor fi inregistrati intr-un registru electronic", a spus Buda. El sustine ca acest nou sistem de vot vine si in ajutorul celor din tara care nu se pot deplasa sau se afla in alta parte decat acasa. "De regula, se aglomereaza sectiile de votare la sfarsitul zilei, iar cu ajutorul legii speram sa reducem si gradul de absenteism la vot. Multi afirma ca nu se duc sa stea la cozi", a mai afirmat deputatul democrat. Potrivit acestuia, sistemele informatice vor fi de asa maniera concepute incat sa nu permita nici votul dublu si sa se asigure si o securizare a sistemului de vot. (R.A.)

PSD ramane in Opozitie

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a sustinut, sambata, ca este posibil ca social democratii sa aiba o atitudine "mai degraba" in opozitie, informeaza Mediafax. "Nu se pune problema, asa cum au incercat si democratii si liberalii, pe surse, prin presa, sa acrediteze ideea ca PSD ar fi cerut ceva concret - un portofoliu-doua, negocieri. O dezbatere absolut ridicola. Nu astfel se discuta in plan politic atunci cand vorbim de stabilitatea tarii", a spus Corlatean. El considera ca premierul are datoria de a discuta cu partidele politice din Parlament intr-o maniera serioasa si transparenta, iar presedintele, cand cheama partidele la consultari, nu ar trebui sa prezinte inainte, prin presa, formula propusa, pentru ca va exista o discutie care din start nu da rezultate. "Asa cum se prezinta lucrurile in clipa de fata, este posibil ca PSD sa aiba o atitudine mai degraba in opozitie si o atitudine de opozitie, dar pe anumite puncte, in care suntem interesati, sa promovam aceste proiecte si speram ca exista intelepciunea de a le materializa", a spus Corlatean. (R.A.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=222110&data=2007-06-11