< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 11 iunie 2007

Pericolul clauzei de salvgardare

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu (foto), a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment exista un risc foarte serios de activare de catre Comisia Europeana a uneia dintre clauzele de salvgardare, Agricultura fiind domeniul cel mai vulnerabil.

Diaconescu a afirmat ca, in urma unei analize identice unui raport de tara pe care departamentele PSD l-au intocmit, reise ca exista foarte multe intarzieri in indeplinirea angajamentelor asumate de Romania fata de Uniunea Europeana si in implementarea procedurilor si reglementarilor comunitare. Vicepresedintele PSD a estimat, invocand atat acest raport intern al PSD, cat si semnalele oficiale ale UE si Comisiei Europene, ca, in acest moment, exista un "risc foarte serios" de activare a unei clauze de salvgardare, domeniul Agriculturii fiind, in acest sens, "cel mai vulnerabil".

Diaconescu a prezentat cateva dintre concluziile raportului realizat de departamentele PSD, precizand ca, potrivit acestuia, in ceea ce priveste implementarea practicilor si reglementarilor comunitare, se inregistreaza intarzieri fata de adoptarea a 151 de astfel de masuri prioritare, cu precadere in siguranta alimentara, traficul de persoane si securizarea frontierelor, agricultura, poluarea mediului. (R.A.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=222107&data=2007-06-11