< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - luni, 4 iunie 2007

Stiri pe scurt

Cinemateca Literaturii

Seara de azi a Cinematecii Literaturii - proiect initiat de Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR), cu sprijinul ArCuB si al ArtJazz Club (direct de proiect Ioan Cristescu) - este dedicata filmului lui Florin Codre, "Sobolanii rosii". Proiectia este programata la orele 20.00, in Rotonda MNLR, si, ca in fiecare zi de luni, este insotita de comentariul lui Ioan Grosan si al invitatilor sai. (L.D.)

Scriitorii bucuresteni si premiile

Asociatia Scriitorilor din Bucuresti le va decerna, azi de la ora 11.00 la sediul Primariei Sectorului 2, premiile reprezentantilor condeiului ale caror creatii pe anul trecut au impresionat juriul. Juriul a fost format din criticii literari Eugen Simion, Dan Cristea, Alexandru Condeescu, Tudorel Urian si Radu Voinescu.(L.I.)

"Remember" Caragiale

Cel mai nou audiobook din Colectia Audiofiction a Editurii Humanitas Multimedia va fi lansat azi. "Sapte ani, o poveste, o intamplare ciudata sau poate doar un vis... Se-ntampla la Berlin in 1907. Se leaga o prietenie stranie, iar de aici, o multime de intrebari se ivesc. Despre prietenul meu. Si totusi hotarasc sa nu stiu nimic despre el. Amintirea lui imi ramane proaspata in minte, fascinanta, frumoasa si totodata ireala. Daca Aubrey de Vere se va identifica cu existenta mea dintr-o anumita perioada voi hotari eu, personajul principal". "Remember" de Mateiu Caragiale - lectura Marcel Iures - va fi lansata, in aceasta seara (orele 19.30) la Teatrul Act, in prezenta actorului Marcel Iures si a lui Gabriel Liiceanu. (L.D.)

Poldi inchide stagiunea Radio

Azi, de la orele 19.00, in Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii va canta Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, care apare pe scena avand in deschidere o orchestra de tineri invitata din Germania - POLDI. Big Band-ul din Tuttlingen, aflat in turneu in Romania, este dirijat de muzicianul originar din tara noastra Poldi Reisenauer. Primul concert l-au avut la Sibiu (28 mai), iar traseul lor muzical cuprinde 11 recitaluri in Avrig, Timisoara si Brasov. Singurul lor concert de la Bucuresti, totodata si singurul radiodifuzat pe frecventele Radio Romania Cultural (RRC), incheie de altfel stagiunea realizata de RRC in coproductie cu Formatiile Muzicale Radio. Iar daca vorbim despre jazz la radio, pentru cei care se culca tarziu, la jumatate de ora dupa miezul noptii RRC gazduieste o emisiune ce se apropie de implinirea a 365 de editii (un an de difuzare non stop din 18 iunie 2006). Noapte de noapte, "Album de colectie" cu Florian Lungu este un generic sub care se ascund cele mai reprezentative albume de jazz ale tuturor timpurilor. (L.I.)

Camil Petrescu (1894-1957)

In Rotonda 13 a Muzeului National al Literaturii Romane va fi vernisata azi, de la orele 13.00, expozitia de fotografie si documente din arhiva Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti intitulata "Camil Petrescu (1894-1957). Sunt invitati: Ana Blandiana, Florica Ichim, Ioana Parvulescu, Ion Caramitru, Gabriel Fimisianu, Alexandru George si, gazada, Alexandru Condeescu. (L.D.)

Master-class de canto la ONB

Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" al Operei Nationale Bucuresti organizeaza un master-class de canto (opera si lied) sustinut de maestrul Ionel Pantea (4-8 iunie) in foaierul galben.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=221714&data=2007-06-04