< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 4 iunie 2007

Stiri pe scurt

Weekend-ul copiilor

Nationala de tineret a Romaniei a debutat excelent in preliminariile pentru CE 2009, reusind vineri seara, chiar de 1 iunie, un excelent rezutat de egalitate pe terenul reprezentativei similare a Frantei, una dintre cele mai puternice din Europa. Echipa antrenata de Emil Sandoi a dechis scorul la Brest prin autogolul lui Marange, dupa o centrare a lui Keseru, iar gazdele au egalat in minutul 49, prin Samassa. "Tricolorii mici" au jucat in formula Pantilimon - Scarlatache, Mardare, Ninu, Sepsi - Ropotan, Pacuraru (65 Sarghi), Chiacu (89 V. Simion), Deac (60 Torje 60) - Keseru, Cigan. Antrenor: Emil Sandoi. Nationala de tineret va juca astazi din nou, in Malta, cu echipa gazda. Un alt rezultat excelent al unei reprezentative a Romaniei s-a consemnat sambata, in Elvetia, acolo unde nationala Under 19 a castigat cu 3-1 partida cu Danemarca, din grupa de elita. Echipa lui Florin Cheran a acumulat sase puncte din doua meciuri, dupa ce in intalnirea inaugurala a dispus de Elvetia cu 4-2, iar astazi are nevoie de un rezultat de egalitate in fata Serbiei, care are tot sase puncte, dar un golaveraj inferior, pentru a se califica in primele patru reprezentative din Europa! (B.G.)

"Tricolorii" la Timisoara

Echipa nationala a Romaniei a ajuns ieri la ora 14 la Timisoara, pentru partida de miercuri cu Slovenia. "Tricolorii" au aterizat in orasul de pe Bega cu o ora mai tarziu fata de programul initial, fiindca si plecarea din Ljubljana a fost inytarziata la solicitarea selectionerului, care a dorit sa le acorde mai mult timp de odihna elevilor sai. De la aeroport, componentii lotului echipei nationale si membrii staff-ului tehnic au mers direct la hotel, pentru a se odihni, iar la ora 21 era prevazut primul antrenament al "tricolorilor" pe stadionul "Dan Paltinisanu", care era deschis publicului si presei. Initial, sedinta de pregatire a fost programata la ora 19, insa a fost mutata la ora 21 din cauza temperaturilor ridicate. Astazi de dimineata este programata sedinta de pregatire oficiala, care nu va mai fi deschisa publicului. (B.G.)

Ceahlaul ramane in Liga I

Delta Tulcea a invins sambata, in penultima etapa din Liga a II-a, pe FC Snagov cu 5-0 si este, matematic, promovata in Liga I. Cum tulcenii nu au depus dosar de licentiere pentru a juca in primul esalon, ei vor ramane in Liga a II-a din motive administrative, iar Ceahlaul, prima echipa aflata sub linia retrogradarii la finalul campionatului, va evolua si anul viitor in prima liga. Pentru al doilea loc promovabil din Seria I, se bat Gloria Buzau (2-1 la Galati cu Dunarea) si Petrolul Ploiesti (1-0 la Sacele). Buzoienii au nevoie de un punct in ultima runda, acasa cu Cetate Suceava, pentru a ajunge in Liga I. In Seria a II-a, in care "U" Cluj si-a asigurat deja primul loc, Dacia Mioveni a pierdut la Gaz Metan Medias cu 3-5 si a cedat pozitia a doua lui CSM Rm. Valcea, 3-0 acasa cu Minerul Lupeni. Oltenii au doua puncte avans si joaca in ultima etapa la Baia Mare, iar Dacia acasa cu IS Campia Turzii. (B.G.)

Tamas si Nicolita au spart gheata

Gabriel Tamas (23 de selectii) si Banel Nicolita (12 selectii) au marcat sambata la Celje pentru prima data intr-un meci oficial al echipei nationale.

Show atletic in Piata Universitatii

Slovenul Jure Rovan a obtinut cel mai valoros rezultat la prima editie a concursului demonstrativ de saritura cu prajina "Urban Pole Vault", derulat, sambata, in fata Teatrului National. Sarind din a doua incercare peste stacheta de la 5,60 m, Rovan l-a devansat pe francezul Nicolas Durand, care a bifat la 5,60 m din a treia incercare, dar si pe Jonas Compagnoni, care a inregistrat cu 5,40 m cea mai buna saritura din cariera, rezultatul nefiind omologat deoarece pista de elan a avut o usoara inclinatie. La competitie ar fi trebuit sa concureze opt atleti, dar ungurul Deszo Szabo s-a accidentat serios la incalzire, aterizand in afara saltelei, si a fost obligat sa declare forfait. La final, initiatorul evenimentului organizat cu sprijinul Primariei Sectorului 1, FRA, ANS si Fundatiei Olimpice, atletul Tiberiu Agoston, s-a declarat foarte multumit de show-ul atletic. "A fost mai bine decat ma asteptam. Sper ca anul viitor competitia sa capete o si mai mare amploare", a spus Agoston, bucuros ca printre cei care i-au acceptat invitatia s-a numarat si celebrul campion olimpic de la Atlanta, Jean Galfione, nevoit sa concureze cu o prajina de imprumut deoarece prajinile de concurs n-au intrat in avionul care l-a adus la Bucuresti. (C.V.)

Juniorii au luat cu asalt stadionul

Participare record (583 de sportivi din 106 cluburi) la CN de atletism al CSS si LPS, desfasurat in weekend pe stadionul Iolanda Balas Soter. Consemnam cateva rezultate: 1.500 m - Cristina Vasiloiu (LPS PT Craiova; 4:09,71), urmata de Daniela Donisa de la acelasi club (4:10,76), ceea ce reprezinta cele mai bune performante europene de juniori; 3000 m - Cristina Vasiloiu - 8:56,07;10 km mars - Ana Maria Greceanu (LPS Cta; 49:32,37); aruncarea ciocanului - Bianca Perie (LPS Roman; 62,19 m); 100 m - Claudiu Costache (CNOO-SS190 Buc; 10,91); 1.500 m - Lucian Chesches (CSS Medias; 3:54,11); 100 m - Andreea Ogrezeanu (CSS Alexandria; 11,78); 400 m - Elena Lavric (LPS Vaslui; 53,66); 400 m si 200 m - Iulian Geambazu (CSS Tulcea; 47,91 si 22,13); 400 mg - Andreea Ionescu (LPS Iasi; 58,15); sulita - Ramona Anghelas (LPS Braila; 49,69 m). Totodata s-a derulat si Grand Prix-ul rezervat juniorilor I, CN Primavara. Mentionam performantele lui Adrian Pop (Crisul Oradea, 71,69 m la ciocan) si Loredana Vlaicu (CSS Triumf, 2:08,68 la 800 m). Concurand HC, Ionela Tarlea si-a imbunatatit performanta de acum o saptamana de la 400 m (52,54) si a alergat in 23,72 pe 200 m, in timp ce Maria Rus a inregistrat 59,28 la 400 mg. (C.V.)

Socol rateaza IRB Nations Cup

Capitanul reprezentativei de rugby a Romaniei, Sorin Socol, nu va putea evolua sub tricolor la meciurile din "IRB Nations Cup", intrecere care se va desfasura de maine, in premiera, la Bucuresti. Consultat de medicii echipei noastre, Socol a fost supus unor mai multe investigatii la fractura pe care o are la deget si a fost oprit de la un efort maximal, deoarece s-a constatat ca exista riscul unei fracturi deschise in cazul unei fortari in timpul meciurilor, fapt care ar conduce la o posibila absenta de la Cupa Mondiala din acest an. In aceste conditii, locul capitanului in lotul largit a fost cedat tanarului dinamovist Valentin Poparlan, votat de FRR ca fiind cel mai valoros junior al tarii, iar banderola i-a fost incredintata talonerului Marius Tincu. (T. RIST)

Leonard Doroftei deschide "IRB Nations Cup"

Fostul campion mondial la box profesionist a fost invitat de FR Rugby sa dea lovitura de incepere a meciului Romania - Emerging Springboks, din prima zi a "IRB Nations Cup".

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=221686&data=2007-06-04