< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 25 mai 2007

Stiri pe scurt

Augustus la finala

Gheorghe Constantin, presedintele CCA, a anuntat ieri brigada care va oficia la finala Cupei Romaniei, programata sambata, la Timisoara, pe Stadionul "Dan Paltinisanu", de la ora 20.45, intre "Poli" si Rapid. Astfel, meciul va fi condus de Augustus Constantin (central), Adrian Vidan, Corneliu Fecioru (asistenti) si Cristian Balaj (rezerva). Decizia a starnit reactii negative in Giulesti, mai ales ca Rapid ceruse brigada straina. "Daca in campionatul asta au fost delegate mai multe brigazi de arbitri din strainatate, plus intr-o semifinala a Cupei Romaniei, cu atat mai mult trebuiau adusi straini si la finala pentru a asigura increderea necesara ambelor echipe. Daca Gheorghe Constantin a luat aceasta decizie, trebuie sa isi asume si responsabilitatea unor eventuale greseli ale acestei brigazi. Noi n-am cerut decat sa avem un arbitraj corect. O sa vedem daca este o greseala delegarea lui Augustus Constantin la sfarsitul meciului", a spus directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta. (MIG)

Borcea: "Fara Gigi, Steaua era in Intertoto!"

Directorul executiv al lui FC Dinamo a declarat ca Steaua ar fi evoluat in Cupa UEFA-Intertoto daca Gigi Becali nu s-ar fi implicat in ultimele etape ale Ligii I. Borcea s-a aflat in direct prin telefon, alaturi de finantatorul stelist la "Sport.ro". "In sapte etape am recuperat sapte puncte fata de CFR", a spus Gigi Becali, moment in care a replicat Borcea: "Astea le-a recuperat cum a castigat si anul trecut! M-a surprins reactia lui Olaroiu. Numai unul ca Gigi Becali a crezut ca ajunge echipa pe locul doi. Nu vreau sa vorbesc mai multe, ca vreau sa-l mai mentina Gigi si la anul. El nu poate sa vorbeasca ca a castigat el. Anul trecut tot Gigi, pe forta, a castigat campionatul, iar anul asta, daca nu se baga Gigi, Steaua se ducea in Intertoto! N-are rost sa vorbeasca Olaroiu de Dinamo, e pacat", a spus Borcea. Gigi Becali a adaugat ca il va pastra pe Olaroiu si in sezonul viitor. (MIG)

Contra sta la mana sotiei

Fundasul lui Getafe a declarat ca este bucuros pentru faptul ca, in afara de Rapid si CFR, toate echipele importante din Liga I si-au manifestat interesul pentru serviciile sale. "Mai am un an contract cu Getafe, dar cu clauza ca pot pleca liber de contract daca am oferte mai bune financiar. Am inteles ca mi se propune o marire de salariu si o prelungire a contractului la Getafe. Mai sunt Dinamo, Timisoara si echipe din strainatate. Mi-ar placea in Liga Campionilor cu orice echipa, mai ales cu o echipa romaneasca. E devreme, pot sa confirm discutia cu Gigi Becali, cum am avut si cu Borcea, si cu Iancu. Sunt fericit ca, in afara de Rapid si CFR, toate echipele importante ma vor. Ma bucur ca pot sa arat ca nu sunt terminat ca fotbalist, cum au crezut unii", a spus Contra. Gigi Becali si-a exprimat convingerea ca fundasul va alege Steaua. "A zis Borcea ca ar veni numai la Dinamo? Borcea a uitat cum ma cheama pe mine, poate el castiga vreun razboi cu mine cand e vorba de transferuri? Am vorbit cu Contra, va veni la Steaua! Am si negociat pretul cu el, a zis ca e foarte buna oferta si ca trebuie s-o convinga pe sotia lui", a comentat Gigi Becali. (MIG)

Ponor a trecut testul FRG

Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, ieri, ca testarea triplei campioane olimpice de la Atena, Catalina Ponor, a aratat o evolutie pozitiva la barna, sol si sarituri, astfel incat va fi propusa COSR pentru reintegrarea sa in lotul olimpic. "Ponor si-a revenit, are o evolutie pozitiva la cele trei aparate, dar evident, nu se pune problema sa fie aruncata acum in concursuri oficiale. Este mult de munca, dar ne-a interesat mai ales parerea antrenorului Mariana Bitang, care s-a aratat optimista. Trebuie sa facem un plan de pregatire, pe care sa-l inaintam COSR, cu recomandarea de a fi reprimita sau reintegrata in lotul olimpic, daca pregatirea va merge bine. Faptul ca Ponor a renuntat benevol la renta viagera arata ca e bine intentionata si este de apreciat", a spus Stoica, adaugand ca gimnasta reintra in vederile FRG pentru Mondialele din toamna. "Ponor are nevoie de concursuri de verificare, interne si internationale, dar o vom avea in vedere pentru Mondiale. Totusi, locul in echipa de mondiale nu i-l garanteaza nimeni", a mai spus seful FRG. (T. RIST)

Catalin Mihu suspendat pentru dopaj

Semifondistul Catalin Mihu a fost suspendat pentru o perioada de doi ani pentru dopaj, dupa ce s-a constatat la controlul antidoping efectuat in 11 februarie, cu prilejul Nationalelor indoor, un raport anormal al testosteronului si epitestosteronului. In proba prelevata sportivului legitimat la CSA Steaua, raportul dintre testosteron si epitestosteron a fost mai mare de patru, depasind limita admisa. "Analizand documentele existente la dosar, declaratia sportivului, din care reiese clar ca nu solicita contraexpertiza, precum si declaratiile antrenoarei Margareta Ghile, probele depuse la data de 11 mai si rezultatul metodei analitice efectuate la Laboratorul Control Doping de la Madrid, ce indica administrarea de steroizi endogeni, s-a decis, in conformitate cu prevederile legale la nivel national si international, suspendarea atletului din activitatea sportiva pe o perioada de doi ani", se arata in comunicatul FR Atletism. (C.V.)

Steaua il ataca pe Kurko

Presedintele sectiei de hochei CSA Steaua, Cristian Carlan, considera ca noul presedinte al FRHG, Janos Kurko, face "scenarii ridicole" pentru a justifica numirea arbitrului Iuliu Becze ca secretar general al FRHG, functie promisa antrenorului stelist Marius Gliga. "Janos Kurko ori e suparat ca n-a putut sa puna presiune la alegeri asupra Stelei si sa obtina o intelegere, ori vrea sa-si motiveze astfel alegerea noului secretar general", a mentionat Carlan, adaugand ca noul presedinte "n-a urmarit decat puterea, iar acum, ca a obtinut-o, trece la atacuri impotriva putinilor reprezentanti ai cluburilor din tara". Suparat pe declaratiile noului presedinte al FRHG, care a subliniat ca ar fi avut o intelegere cu Cristian Carlan ca in schimbul voturilor steliste la alegerea presedintelui FRHG sa-l propuna pe Marius Gliga ca secretar general, antrenorul stelist a comentat sec. "Am inteles de la Kurko ca m-ar vrea ca secretar general pentru capacitatile mele si nu conditionat de vreo intelegere sau alta. E urat la ce s-a ajuns si consider ca ar fi fost mai corect sa spuna pur si simplu ca are o noua optiune si atat!", a spus Gliga. (T. RIST)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=221234&data=2007-05-25