< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - marti, 24 aprilie 2007

Ziarista Roxana Iordache ii scrie presedintelui suspendat

Cetatene Basescu,

N-am sa va spun nici ca sunteti un las care, constatand ca la cacealma se mai si pierde - si inca din greu - n-a avut sange in el sa demisioneze ca sa se confrunte direct cu un contracandidat, de exemplu, Crin Antonescu, desi asta e realitatea: ca in reclama cu detergentul care "spala chiar si petele de pipi". N-am sa va spun nici cat de penibil sunteti si cat de disperat, in marea dv. impostura gonflabila.

N-am sa va spun nici ca, in ciuda dispretului pe care mi-l inspirati ca politician oportunist, fariseu si vorace, mi-e mila de dv. ca om si ma rog sa va dea Dumnezeu mintea de pe urma. Deocamdata, n-am sa va spun decat atat: incetati sa vorbiti in numele meu si al altora ca mine, care nu v-au votat si nu v-ar vota nici intr-un milion de ani, vorba "Marelui Licurici", care se satura repede de o limba ca a dv. engleza.

Nu va permit nici sa-mi atribuiti apartenenta la turma pe care o pastoriti de pe calul alb tras de colegii mei intelectualii. Nu va permit nici sa ma excludeti din randurile poporului roman, alaturi de milioanele de oameni care nu v-au votat si nu va vor vota niciodata. Si noi facem parte din poporul roman. Daca ati uitat, e cazul sa va amintiti, ca a mai fost unul care uitase, tovarasul Nicolae Ceausescu, fata de al carui cult aveti o nostalgie egalata numai de excesul de zel al suporterilor dv., curati ca lacrima asfaltului cand se aprind luminile orasului peste marmura capitalei. Nu va permit nici sa va bateti joc de Piata Universitatii si nici sa va sustineti grandioasele mitinguri populare sub Imnul Golanilor. "Piata Constitutii", vi se potriveste intr-adevar, ca simbol al omului nou, pe fundalul Casei Boborului.

Am tot dreptul sa va spun toate astea, pur si simplu in calitate de cetatean al Romaniei care nu se lasa prostit. Mai mult: nu (va) suporta impostura. Inca nu uzez de dreptul de a va spune mai multe, ca unui baiat de cartier ce va place sa fiti, in calitate de "bad girl", cum m-a numit presedintele Iliescu pe vremea in care eu faceam cronica Pietii Universitatii, in timp ce dv. nici nu va oboseati inca sa va stergeti tatuajele misiunii de la Anvers de pe umeri. Pe atunci dadeau bine.

Roxana Iordache

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=219556&data=2007-04-24