< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - marti, 3 aprilie 2007

Stiri pe scurt

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a distins, la cea de-a 10-a editie a festivitatii premiilor UZP, mai multi jurnalisti, pentru intreaga lor activitate in slujba adevarului. "Premiem aici stelele din presa romaneasca si ne intereseaza cei care spun adevarul si fac eforturi foarte mari ca sa se obiectiveze", a declarat pentru Rompres Mircea Bunea, din partea UZP, la momentul ceremoniei. Jurnalistii au fost distinsi de catre presedintele Uniunii, Mihai Miron (foto central), si conducerea UZP cu Ordinul de aur al ziaristilor clasa I. Printre cei premiati se numara Cristina Hurdubaia, Maria Sarbu, Mihai Ungheanu, Constantin Rudintchi, Bogdan I. Stanciu (foto stanga), Mihai Gadea si colegul nostru Victor Roncea, care a fost invitat sa conduca Departamentul de Investigatii al UZP. (D.E.)

Rusia spune un "nu" raspicat scutului american antiracheta

Moscova nu intentioneaza sa coopereze cu Washingtonul in vederea instalarii scutului american antiracheta in Europa, a declarat, recent, MAE rus. "Informatiile vehiculate in acest sens sunt incorecte si nu reflecta pozitia Rusiei fata de proiect", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, potrivit Mosnews. Anterior, un inalt responsabil din cadrul MAE moscovit declarase ca Rusia ar putea gazdui unele componente ale scutului antiracheta, cu conditia ca SUA sa isi reconsidere pozitia cu privire la instalarea sistemului in Europa. Presedintele american, George W. Bush i-a telefonat, saptamana trecuta, omologului sau rus, Vladimir Putin, pentru a-i oferi o runda de consultatii pe marginea scutului antiracheta, prilej cu care liderul de la Kremlin a exprimat preocuparile partii ruse pe aceasta tema. (D.E.)

Kievul, la un pas de anticipate

Coalitia guvernamentala din Ucraina si presedintele prooccidental Viktor Iuscenko au inceput, ieri, negocierile la Kiev, dupa ce seful statului amenintase cu dizolvarea Parlamentului din cauza diferendului cu liderii prorusi, relateaza Mediafax. "Negocierile au inceput", a anuntat biroul de presa al presedintelui. Presedintele Parlamentului, adjunctii sai si liderii grupurilor parlamentare au ajuns deja la reuniune, potrivit aceleiasi surse. Aceste "consultari" reprezinta o etapa obligatorie inainte de dizolvarea Parlamentului, potrivit Constitutiei. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=218612&data=2007-04-03