< Imprimare >      ZIUA - IT&C - sambata, 31 martie 2007

Un tanar a incercat sa iasa din tara cu un buletin comandat pe internet

Politistii de frontiera satmareni au depistat, in noaptea de luni spre marti, un barbat in varsta de 23 de ani, din judetul Neamt, care a incercat sa iasa ilegal din Romania folosind o carte de identitate falsa, comandata pe internet, informeaza un comunicat al IGPF.

Barbatul a incercat sa faca rost de actul fals deoarece, la sfarsitul anului 2006, a fost depistat la intrarea in tara cu substante interzise asupra sa si se temea ca nu i se va permite trecerea frontierei cu cartea de identitate personala, se arata in comunicatul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

in urma verificarilor, dar si din declaratiile celui in cauza, politistii de frontiera au stabilit ca barbatul se numeste Valentin T., are de 23 de ani, si are domiciliul intr-o localitate din judetul Neamt.Lucratorii de la politia de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea cartii de identitate prezentate la controlul de frontiera si au facut verificari cu aparatura din dotare, constatand ca documentul era fals. Barbatul a declarat ca a obtinut cartea de identitate prin intermediul internetului si ca a platit pentru ea 500 de euro.

Valentin T. este cercetat pentru fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor barbatul va fi prezentat procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun in cazul lui.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=218488&data=2007-03-31