< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 8 martie 2007

Stiri pe scurt

De 8 martie

Alese multumiri, urari de sanatate si fericire pe masura doresc sa adresez pe aceasta cale distinsei doamne DR. SILVIA BERGHIAN

medic primar oftalmolog de la Spitalul clinic municipal, sectia oftalmologie Timisoara pentru straduinta sI priceperea cu care mi-a redat vederea la cei 80 de ani ai mei. (Barbu VIRGINIA)

Seful Concurentei a demisionat

Presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, a demisionat din functie in urma cu o luna. Berinde nu a comentat motivele gestului sau si a facut publica demisia abia ieri, cu o zi inainte de expirarea perioadei de preaviz, de 30 de zile. "Urmare a expirarii perioadei legale de 30 de zile de preaviz, de la data la care si-a depus demisia, Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei din Romania, isi inceteaza activitatea in aceasta functie, incepand cu data de 8 martie 2007", se arata intr-un comunicat al Consiliul Concurentei. Purtatorul de cuvant al institutiei, Simona Barbu, ne-a declarat ca Mihai Berinde nu a expus motivele demisiei. Abia azi am fost anuntati si noi", a mai spus Barbu. "Am incredere ca ceea ce am construit reprezinta o baza solida pentru activitatea viitoare a Consiliului Concurentei", a declarat Berinde, potrivit comunicatului. Mihai Berinde a fost numit in functie la 2 martie 2004. Presedintele Consiliului Concurentei este numit de presedintele tarii la propunerea Guvernului. (Gilda POPA)

Reabilitare in lipsa

Ministerul Justitiei si Ministerul Transporturilor vor elabora in doua saptamani un act normativ care va permite inceperea lucrarilor de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat chiar si in lipsa unui acord al tuturor proprietarilor. "Pana acum ni s-a explicat de catre Ministerul Justitiei ca nu putem intra in cladire daca nu avem acordul tuturor proprietarilor. De aceea venim cu o solutie, care trebuie sa fie o lege sau o ordonanta, care sa ne permita sa incepem consolidarea chiar daca proprietarul nu este de acord", a afirmat ieri, potrivit Mediafax, ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely. In Bucuresti au fost incadrate in clasa I de risc seismic 125 de cladiri de locuit, 70 dintre aceste imobile prezentand pericol public prin spatiile cu alta destinatie de la parter. Autoritatile au finalizat lucrarile de consolidare a sistemului structural la doar 10 cladiri pentru locuit, dintre care 8 imobile in Capitala, alte 52 de constructii fiind in diferite etape de proiectare si executie. Ritmul scazut al contractarii si finalizarii lucrarilor de consolidare este explicat de autoritati si prin dificultatea cu care sunt obtinute acordurile proprietarilor. (C.P.)

"Porti Deschise" la Litere

Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti organizeaza, intre 12-18 martie, a VIII-a editie a ''Zilelor Portilor Deschise''. Elevii de liceu si parintii acestora vor avea posibilitatea sa cunoasca, in cadrul campaniei de informare si promovare, specializarile si numarul de locuri disponibile, conditiile examenului de admitere, cursurile propuse si profesorii facultatii, precum si perspectivele de angajare dupa absolvire. Elevii vor avea ocazia sa asiste la prezentari detaliate ale fiecarei specializari, sa participe la cursuri deschise si la ateliere-spectacol, sa viziteze amfiteatrele, salile de seminar si biblioteca facultatii, sa participe la mese rotunde, dezbateri, intalniri cu personalitati culturale. In cadrul unei tombole, participantii la eveniment vor primi carti oferite de edituri prestigioase. (M.S.)

Petrom scumpeste carburantii

De astazi, Petrom scumpeste benzina cu sase bani pe litru si motorina cu patru bani pe litru.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=217181&data=2007-03-08