< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 3 martie 2007

Stiri pe scurt

Preda: "PD nu va sta cu spatele la zid"

Vicepresedintele democrat Cezar Preda a aratat ieri ca "miza evenimentelor din ultimele saptamani este una singura: PNL doreste ca PD sa iasa de la guvernare". Cezar Preda a dat ca exemplu discursul din Parlament al liderului liberal Crin Antonescu, care "n-a avut numai referiri stricte la ceea ce insemna demersul presedintelui, dar a continut si jigniri la adresa PD si a presedintelui acestuia, Emil Boc". "Asa ceva nu s-a intamplat pana acum in Alianta, nici un membru al PD nu a jignit PNL sau pe presedintele sau Calin Popescu-Tariceanu. Noi am criticat de fiecare data actiuni, demersuri si pozitii ale anumitor lideri, inclusiv ale premierului, dar sa jignesti un partid care ti-e aliat mi se pare prea mult", a declarat Preda, citat de Rompres. In opinia democratului, demersurile liderilor PNL, "facute pe fata sau pe la spate, se vor intoarce impotriva lor si sunt sortite esecului", pentru ca "PD nu va sta cu spatele la zid". (V.D.)

Veniti la Purim 5767

Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Comunitatea Evreilor Bucuresti organizeaza, in aceste zile, mai multe evenimente dedicate Purimului, una dintre cele mai mari sarbatori iudaice. Manifestarile vor debuta astazi, la ora 19.00, la Templul Coral din Bucuresti si vor continua, luni, cu un spectacol artistic la Centrul Cultural Comunitar, din str. Popa Soare. Marti, 6 martie, la ora 18.00, Teatrul Evreiesc de Stat gazduieste, incepand cu ora 18.00, un spectacol de gala. In fiecare an, de Purim, evreii celebreaza ziua cand au scapat de la moartea pe care le-o planuise, in urma cu 2.300 de ani, Haman, sfetnicul regelui Persiei. Pentru evrei, Purim este cea mai vesela sarbatoare a iudaismului, obisnuindu-se ca dupa o zi de post membrii comunitatii sa se mascheze, sa organizeze carnavaluri, sa spuna glume si sa puna in scena piese. (V.R.)

Prodi, reconfirmat ca premier

Liderul fortelor de centru-stanga din Italia, Romano Prodi, a fost reconfirmat, ieri, in functia de premier dupa ce a primit votul de incredere

al Camerei inferioare a

Parlamentului. (D.E.)

Boagiu o apara pe Macovei

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, ii ia apararea Monicai Macovei si spune ca cei care o ataca vor doar sa isi apere propria piele, pentru ca, datorita progreselor din ultimii ani in Justitie, au fost instrumentate dosare care vizeaza persoane ce pareau "de neatins in trecut". Boagiu a amintit, citata de Mediafax, ca Romania si-a asumat, inainte de aderarea la UE, angajamente legate de infiintarea ANI, de mentinerea legislatiei in vigoare privind modalitatea de numire a Procurorului General si a sefului DNA si de continuare a reformarii Justitiei si a luptei impotriva coruptiei si a sustinut ca este esential ca aceste procese sa continue. (D.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=216894&data=2007-03-03