< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - marti, 27 februarie 2007

Stiri pe scurt

Ordonanta DIICOT respinsa in Comisie

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins ieri Ordonanta de Urgenta 131/2006 care dadea posibilitatea DIICOT sa supravegheze si sa intercepteze conturile bancare, comunicatiile si sa aiba acces la sistemele informatice. Potrivit acestei ordonante, procurorii DIICOT puteau sa dispuna aceste masuri atunci cand existau indicii temeinice despre savarsirea unor infractiuni. Ordonanta a fost insa respinsa cu votul reprezentantilor PSD, PNL, UDMR si PRM, doar deputatii PD si presedintele Comisiei, Sergiu Andon (PC), au sustinut prin vot aceasta ordonanta. Raportul Comisiei juridice la aceasta Ordonanta urmeaza sa fie dezbatut de plenul Camerei Deputatilor. Ordonanta are termen final de dezbatere in Camera Deputatilor data de 3 martie. n

Ungureanu, cap de serie la PE

Ministrul demisionar de Externe Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa candideze din partea PNL la alegerile pentru Parlamentul European avand mari sanse sa fie desemnat cap de lista. Potrivit unor surse liberale, citate de Mediafax, Ungureanu a avut o discutie, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, informandu-l pe acesta ca ar vrea sa candideze pentru PE. Aceleasi surse au precizat ca, la sedinta BPC, s-a ridicat problema nominalizarii unor personalitati in fruntea listei de candidati, mai multi liberali din teritoriu sustinand ca oamenii nu stiu cine sunt candidatii PNL pentru PE. (C.E.)

Boc si-a luat masina mica

Liderul PD Emil Boc a renuntat la masina Mercedes pe care o folosea pana acum pentru deplasarile prin Capitala, pentru ca avea un consum prea mare. Boc a anuntat ieri ca PD a cumparat un Volkswagen nou in locul vechiului Mercedes, care a fost folosit si de fostul sef al partidului, Traian Basescu. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a precizat ca a ales personal noul model de masina a liderului democrat "pe considerente de eficienta", pentru ca vechiul si masivul Mercedes consuma in jur de 40 de litri la suta de kilometri. Potrivit lui Videanu, masina Mercedes ar urma sa fie vanduta la licitatie. (C.E.)

Le Pen - razboi pe fata cu UE

Liderul francez de extrema-dreapta Jean-Marie Le Pen, presedintele Frontului National, s-a adresat, duminica, celor mai modesti dintre compatriotii sai, prezentandu-si programul in perspectiva prezidentialelor programate pentru aceasta primavara, releva cotidianul belgian Le Soir, titrand dur "Le Pen scuipa Europa". Liderul extremist a promis sa stopeze imigratia si sa elibereze Franta de Europa - de fapt, de Uniunea Europeana - pentru a lupta "impotriva saracirii tarii"."Frontierele au devenit niste strecuratori, politicienii la putere - atat de dreapta, cat si de stanga - au distrus protectiile legitime ale muncitorilor francezi", a apreciat Le Pen, prezentand si o lista cu milioane de locuri de munca pierdute in Hexagon in domenii extrem de importante, precum agricultura, pescuitul, industria textila sau siderurgia. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=216646&data=2007-02-27