< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 9 februarie 2007

Stiri pe scurt

Sotomayor in Sala Rapid

Dupa succesul primei editii a Grand Prix-ului "Monica Iagar", derulate anul trecut in prezenta sprinterului namibian Frankie Fredericks, azi, de la ora 18.30, in Sala Rapid va fi prezent la startul editiei secunde un alt nume celebru, cubanezul Javier Sotomayor. Detinator al recordurilor mondiale la saritura in inaltime si multiplu medaliat olimpic si mondial, Sotomayor a raspuns pozitiv invitatiei Monicai Iagar si a sosit de miercuri in Romania pentru a asista la concursul dotat cu premii in valoare totala de 18.000 de euro. De altfel, la startul celei de-a II-a editii si-au anuntat prezenta cinci dintre cei mai buni saritori in inaltime din lume, croata Blanka Vlasic, bulgaroaica Venelina Veneva, fratii Giulio si Nicola Ciotti si ucraineanul Andriy Sokolovskiy. "Ma bucur ca la editia din acest an am reusit sa aduc la start nume mari ale probei care m-a consacrat. Vlasic a reusit in 2006 sa sara peste stacheta ridicata la 2 m, iar Veneva a sarit 1,98 m. Cred ca pentru atletismul romanesc este cea mai valoroasa prezenta din ultimii 20 de ani", a spus Monica Iagar, care va oferi premii primilor sase clasati, dar si celor care vor stabili recorduri.n (T. RIST)

De azi, bilete la Dinamo - Benfica

FC Dinamo va pune in vanzare incepand de astazi bilete pentru meciul retur cu Benfica, programat pe 22 februarie. Pretul acestora este cuprins intre 30 de lei si 90 de lei. Gruparea "alb-rosie" a anuntat prin intermediul site-ului oficial ca va scoate la vanzare 13.772 bilete, iar acestea sunt "pretuite" astfel: pentru tribuna 0, 90 de lei, pentru tribuna I 70 de lei, pentru tribuna a II-a, 50 de lei, iar pentru peluze, 30 de lei. Conducerea clubului a anuntat ca abonamentele emise de FC Dinamo la inceputul sezonului nu sunt valabile la partidele din Cupa UEFA. (B.G.)

Serie A se reia fara public

Federatia Italiana a decis, dupa intrunirea extraordinara de miercuri seara a Consiliului de Ministri, ca fotbalul de la toate nivelurile, oprit sfarsitul saptamanii trecute in urma incidentelor grave de la Catania, sa se reia, dar cu restrictii. Astfel, duminica se vor juca partidele etapei a 23-a din Serie A, doar cinci stadioane fiind catalogate ca sigure pentru a primi spectatori, resul intalnirilor urmand sa se joace cu portile inchise. Astfel, cu public se vor disputa meciurile Cagliari - Siena la Cagliari, Palermo - Empoli, AS Roma - Parma, Sampdoria - Ascoli si AC Torino - Reggina, iar jocurile Atalanta - Lazio, Chievo - Inter, Fiorentina-Udinese, Messina-Catania si AC Milan - Livorno vor avea loc cu portile inchise. De asemenea, toate meiciurile vor incepe la ora 16, fiind excluse programarile in nocturna. Decizia a starnit furia mai multor grupari, in frunte cu Atalanta, care incearca ca convinga si alte cluburi sa intre in greva generala. Motivul invocat sunt pierderile financiare. (B.G.)

Optimism printre sefi

Mircea Sandu (foto), presedintele FRF, a declarat ca amicalul cu Moldova a fost un test "foarte util" pentru reprezentativa Romaniei. "Cativa jucatori au aratat valoarea lor dintotdeauna, in primul rand Mutu. Sunt multumit de numarul spectatorilor, au fost, poate, 10.000, asa cum estimam. E bine ca s-a lasat la o parte orgoliul galeriilor si, chiar daca n-au incurajat prea mult echipa, cel putin nu am avut incidente", a spus Sandu. La randul sau, Dumitru Dragomir, seful LPF, considera ca la meciurile oficiale jucatorii din nationala Romaniei vor da dovada de o concentrare mai mare decat in cel cu Moldova. "Altfel este concentrarea la jocurile oficiale si altfel va fi si cu Olanda", a spus Dragomir, care a remarcat evolutiile lui Mutu si St. Radu. Prezent si el la meci, Gica Hagi s-a declarat optimist in vederea meciului cu Olanda. "Mai e timp pana atunci. Totul va depinde de noi si atunci va fi altceva decat la un meci amical. Important e ca jucatorii echipei nationale au fost impreuna. Trebuie ca toata lumea sa fie alaturi de echipa nationala si sa aiba rabdare", a spus Hagi. (MIG)

V. Frunza vrea alta Romanie cu Olanda

Atacantul lui CFR Cluj a declarat dupa meciul amical sustinut de reprezentativa Republicii Moldova in compania nationalei Romaniei, ca echipa antrenata de Victor Piturca trebuie sa joace mai bine decat a facut-o miercuri pentru a putea invinge Olanda. "Nationala Romaniei si-a facut datoria, dar cu Olanda ii trebuie mult mai mult ca sa castige. In prima repriza am reusit sa le punem probleme. Echipa Romaniei a jucat atat cat i-am permis noi", a spus Viorel Frunza. Atacantul lui CFR a marcat 10 goluri in primele 19 etape din Liga I, pentru FC Vaslui, si a fost transferat in aceasta iarna la gruparea clujeana. (MIG)

Keseru nu este pregatit pentru Nationala

Internationalul de tineret a declarat ca nu este cazul sa fie convocat de Piturca la prima reprezentativa pentru ca nu joaca in mod constant la echipa sa de club, FC Nantes. "Nu, nu este cazul, din moment ce nu joc la echipa de club, nu este cazul unei convocari la echipa mare. Nu se stie niciodata daca as face fata", a spus Keseru, la intoarcerea nationalei de tineret, care a sustinut marti un meci amical in compania echipei similare a Moldovei (scor 2-0, golurile Val. Simion si Chiacu). Keseru a precizat ca partida a fost dificila in primele 20 de minute, probabil si din cauza ca aceasta s-a disputat pe un teren acoperit. "Eu chiar am avut impresia ca a fost un meci forte greu, mai ales in primele douazeci de minute, cand ne-a fost cam dificil ca nu am putut sa jucam. Incepand cu minutul 25 am inceput si noi sa jucam la adevarata noastra valoare si ne-a fost mult mai usor. Probabil ca a fost de vina si faptul ca am jucat in sala, pentru ca nu foarte multi jucatori romani sunt obisnuiti cu astfel de conditii de joc", a spus Keseru. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=215617&data=2007-02-09