< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 24 ianuarie 2007

Stiri pe scurt

Fratele lui Hayssam audiat

Mahmud Omar, fratele sirianului Omar Hayssam, a fost audiat ieri de instanta Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul in care Mohammad Munaf si Hayssam sunt acuzati de rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak. Acesta a relatat instantei imprejurarile in care, in 2005, dupa rapirea jurnalistilor, a plecat la Bagdad, unde a fost arestat timp de 50 de zile si audiat de autoritatile irakiene legat la ochi si la maini. El a spus ca a plecat in Irak trimis de fratele sau, urmand sa-l contacteze pe celalalt frate al lor, Samir Omar, pentru a obtine de la acesta suma de 200.000 de dolari. Acesti bani urmau sa ajunga la medicul Yasim, pentru a fi folositi in rascumpararea jurnalistilor. Fratele lui Hayssam a mai spus ca nici Yasim si nici Mohammad Munaf nu ar fi raspunzatori pentru rapirea celor trei jurnalisti. (A.G.)

Asistenta a Ambulantei Madaras, moarta intr-un accident

O asistenta medicala de la Serviciul de Ambulanta Madaras, judetul Harghita, aflata la volanul autoturismului proprietate personala, a murit, ieri, in urma unei depasiri neregulamentare.Accidentul s-a produs pe Drumul National 12, intre localitatile Madaras si Racu. Potrivit Mediafax, victima, aflata intr-un autoturism Matiz, circula cu o viteza de peste 100 de kilometri pe ora. A depasit neregulamentar o autocisterna si a intrat, frontal, in coliziune cu un TIR care venea din sens opus. "A fost un gest sinucigas al unui sofer incepator, in conditii de vizibilitate totala si pe un carosabil complet uscat, impactul fiind extrem de puternic", a declarat Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei.Tanara, in varsta de 24 de ani, a fost dusa la spital, unde a murit la pranz din cauza fracturilor multiple deschise si a hemoragiei interne. Colegii asistentei spun ca aceasta a fost de serviciu in noaptea de luni si ca probabil se grabea spre casa ca sa se odihneasca. Ea isi luase carnetul de conducere in urma cu doar cateva luni si probabil nu doar oboseala, ci si lipsa de experienta au indemnat-o sa faca gestul care i-a fost fatal. (O.R.)

Femeie devorata de animale

Cadavrul devorat de animale al unei femei neidentificate inca a fost gasit in apropierea statiei CFR Miraslau, din judetul Alba.Corpul sfasiat a fost descoperit de catre un localnic care a anuntat imediat Politia, a informat, ieri, Biroul de presa al IPJ Alba. Potrivit Mediafax, politistii ajunsi la fata locului au descoperit la baza terasamentului caii ferate cadavrul unei persoane cu imbracaminte femeiasca, care avea urme de devorare. Anchetatorii nu au stabilit inca identitatea femeii si nici daca aceasta a fost ucisa de animale salbatice sau de caini, ori daca abia dupa decesul victimei corpul a fost mancat de animale.Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Aiud pentru efectuarea necropsiei, care va stabili cauza exacta a mortii femeii. (O.R.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=214691&data=2007-01-24