< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 16 ianuarie 2007

Stiri pe scurt

Baza Wizz Air la Baneasa

Compania aeriana low-cost Wizz Air va avea la aeroportul Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, din luna mai, a sasea baza operationala din Europa, a declarat, ieri, directorul executiv al operatorului, Jozsef Varadi. "Faptul ca aeroportul Baneasa devine baza operationala inseamna ca vom angaja piloti si insotitori de zbor din Romania, iar un avion Airbus 320 cu 180 de locuri va fi garat la Bucuresti. Decizia de a stabili aceasta noua baza este urmarea evolutiei ascendente a activitatii Wizz Air in Romania, atat in ceea ce priveste numarul de rezervari inregistrate pana in prezent, cat si a planurilor de viitor", a afirmat Varadi cu ocazia primului zbor al companiei pe ruta Bucuresti-Roma. Operatorul aerian detine cinci baze operationale, in Polonia - la Varsovia, Katowice si Gdansk, Ungaria - Budapesta si Bulgaria - Sofia. (Carmen POPESCU)

Metroul pe Centura

Noua linie de metrou pe tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centura, proiect in valoare de 35 de miloane de euro, va fi pusa in functiune pana la sfarsitul anului 2007, a declarat ieri, pentru Mediafax, directorul general al Metrorex, Liviu Soava. Guvernul a ratificat saptamana trecuta un acord de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 63 de milioane de euro. Suma va fi completata cu 70 de milioane de euro din surse bugetare si vizeaza extinderea retelei de metrou, pe ruta care asigura legatura intre zonele de Est si Vest ale Capitalei, achizitionarea a sase trenuri si modernizarea instalatiei electrice. Proiectul de construire a tronsonului Nicolae Grigorescu-Linia de Centura a inceput in baza Decretului 303/1989, pe o lungime de 4,75 de kilometri, cu patru statii (Nicolae Grigorescu 2-1 Decembrie-Policolor-Linia de Centura), fiind continuate in baza HG 467/1990. (C.P.)

Grija pentru copiii cu dizabilitati

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului a inaugurat, la Ramnicu Valcea, doua casute destinate copiilor cu handicap grav neuro-psihic. Proiectul a fost derulat de organizatia SERA si a vizat construirea a doua locuinte, fiecare cu capacitate de 12 locuri in care au fost adusi copii din centrul Babeni. "Centrul este un proiect licitat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Proiectul mare se numeste "Inchiderea sau reformarea institutiilor pentru copilul cu dizabilitati" si a tintit restructurarea centrului de la Babeni. E vorba de cei 24 de copii din Babeni care au fost transferati in cele doua casute", ne-a declarat Bogdan Simion, director general SERA. Valoarea finantata de Autoritate a fost in jur de 18 miliarde de lei vechi, iar finantarea de la SERA a fost in jur de 3 miliarde de lei. SERA a cheltuit 2 milioane de euro in ultimii 10 ani si a inchis sase institutii cu peste 100 de copii. (Corina SCARLAT)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=214245&data=2007-01-16