< Imprimare >      ZIUA - SPORT - sambata, 13 august 2005

"Caini" de-o repriza

Dinamo a castigat cu 3-1 in fata Omoniei Nicosia, in turul al doilea preliminar al Cupei UEFA si va avea un retur de foc in Cipru

Cu toate schimbarile masive din vara, care au adus 12 jucatori noi si o noua organigrama in fruntea clubului, Dinamo nu s-a schimbat prea mult fata de sezonul trecut. Apararea a ramas in continuare punctul sensibil al trupei lui Andone, iar atacul cel forte. Joi seara, "cainii rosii" au inceput foarte prost meciul cu Omonia Nicosia, din turul al doilea preliminar al Cupei UEFA. Gol primit in minutul 4, dupa un corner la care fundasii lui Dinamo s-au multumit sa priveasca, apoi o noua mare ocazie a cipriotilor, care a necesitat o interventie la sacrificiu a lui Gaev pentru ca surpriza sa nu ia proportii. Cu putin noroc, vezi hentul stupid comis de Kafaias in propriul careu, Dinamo si-a revenit din pumni si pe tabela, iar apoi la rampa a iesit Zicu (foto sus). Atacantul a marcat de doua ori, a impresionat prin alte cateva executii, stabilind scorul pauzei la un linistitor 3-1. Din pacate, in partea a doua de la cabine a iesit un Dinamo fara vointa si fara forta, in ciuda racnetelor razboinice ale lui Andone de pe margine. "Cainii rosii" s-au mai trezit cu un cadou neasteptat, un nou hent intentionat, comis de Georgiou, care avea deja avertisment si care a luat drumul vestiarelor. Dinamo a aratat in foarte putine randuri ca are om in plus pe teren, jocul a lancezit, fazele de poarta au fost putine si nu doar la cea a oaspetilor, asa cum s-ar fi asteptat fanii imbracati in alb si rosu. O victorie care probabil le va aduce calificarea "cainilor", dar pentru a accede in turul I al Cupei UEFA ei trebuie sa fie foarte atenti la Nicosia, acolo unde echipa gazda este sustinuta frecvent de 20.000 de fani patimasi.

Andone: "3-1 nu ne asigura calificarea"

La finalul partidei, Ioan Andone era nemultumit. "Ne-am propus sa inscriem cat mai multe goluri in aceasta seara, insa din pacate nu am reusit sa nu primim. Daca vom juca la fel si la Nicosia vom avea probleme. Scorul de 3-1 nu ne asigura calificarea. Stiam si noi ca cipriotii joaca tare si aceasta va fi una dintre problemele cu care ne vom confrunta la Nicosia, unde vom avea impotriva si publicul foarte agresiv. Sper intr-o posesie mult mai buna decat la Bucuresti si vreau ca acolo sa evitam cornerele si loviturile libere", a declarat Andone. "Nu a fost o partida prea buna din partea noastra. Am intampinat foarte multe probleme la posesia balonului si am suferit in duelurile de unu la unu. Am avut si noroc, pentru ca la 1-0 oaspetii au avut sansa de 2-0, insa Gaev ne-a salvat cu pretul unei accidentari. Apoi, cand au jucat in zece oameni, ne-am multumit cu 3-1 si aici am gresit foarte mult", a mai adaugat "Falcosul". Andone a motivat evolutia mai slaba a elevilor sai si prin trei accidentari: "Mi-au lipsit Tamas, Niculescu, care a suferit o entorsa la genunchi aseara (n.r. - miercuri seara), in timpul antrenamentului, si Plesan. La pauza l-am bagat pe Tamas ca sa mai echilibrez media de inaltime. Cand am vazut ca nici cu patru atacanti in teren nu reusim sa inscriem, am riscat 20 de minute cu Niculescu".

Gica Popescu: "Dinamo nu are fata europeana"

Gica Popescu a asistat pe viu la partida din "Groapa", iar la final a fost unul dintre cei mai duri critici. "Doua goluri avans cred ca sunt de ajuns pentru ca Dinamo sa se califice. Dinamo porneste la Nicosia cu prima sansa. Dinamo nu este o echipa cu fata europeana, dar daca va ajunge in grupele Cupei UEFA s-ar putea... dar e departe deocamdata de Europa", a afirmat Popescu. Nici Dumitru Dragomir, seful LPF, nu a fost prea incantat. "Dinamo a avut sansa sa bata la cinci, sase goluri diferenta, dar s-a vazut ca nu a putut. Sunt dezamagit ca o repriza a jucat prost. Nu am vazut demult o asa repriza proasta. Dupa parerea mea Dinamo se va califica, pentru ca Omonia nu are cum sa marcheze mai mult de doua goluri. Dinamo a jucat fara cinci titulari, dar chiar si asa s-a vazut ca nu au putut sa alerge in repriza a doua. E de neinteles. Rezultatul este insa multumitor", a spus Dragomir. Selectionerul Victor Piturca a creditat pe dinamovisti, alaturi de giulesteni, intre echipele cu sanse mari de calificare si a pus jocul slab pe seama caldurii. "Toate cele patru echipe se pot califica. Rapid si Dinamo au sanse mari, Steaua mai putine, Clujul si mai putine. Steaua a avut ghinion, pentru ca daca marca in prima repriza inca un gol, meciul si calificarea erau rezolvate", a comentat Piturca. "La fotbal se poate intampla orice. Important e ca Dinamo a castigat astazi la doua goluri diferenta. Sa nu uitam ca e un inceput de sezon iar caldura excesiva si-a spus cuvantul", a mai afirmat Piturca.

Bogdan Gheorghe

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=182646&data=2005-08-13