< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 28 iulie 2005

Clanul Munaf evacuat din Piata Amzei

Primaria Sectorului 1 l-a evacuat, ieri, din Piata Amzei, pe asociatul la administrarea unitatii, firma Rio Bucovina Distribution, unde actionar majoritar este sotia lui Mohammad Munaf. Actiunea a avut la baza Hotararea Consiliului Local prin care s-a dispus rezilierea unilaterala a contractului de asociere incheiat in 21 iulie 1999, referitor la reconstructia, modernizarea si administrarea patrimoniului acestei piete. In conformitate cu prevederile actului aditional la contractul de asociere, Primaria Sectorului 1 a reziliat unilateral in data de 22 iulie si a dispus evacuarea acestui asociat din piata, pentru neindeplinirea clauzelor contractuale. Evacuarea a inceput miercuri dimineata, cand angajatii Primariei Sectorului 1 au inventariat bunurile gasite la fata locului. Documentele contabile si toate celelalte acte ale firmei Rio Bucovina Distribution au fost ridicate, iar bunurile imobiliare au fost luate in custodie de Administratia Pietelor Sector 1, precizeaza primaria de sector.

Actiunea de evacuare a fost condusa de Bogdan Grigorescu, secretarul Consiliului local. El a afirmat ca hala ar fi trebuit terminata din 2001, iar lucrarile nu sunt gata nici acum. "Trebuia sa fie evacuati de atunci, insa in guvernarea precedenta au fost protejati", a adaugat secretarul. Valentin Tiu, fostul director al administratiei pietei din partea RBD, a declarat ca evacuarea a fost ilegala, pentru ca nu a fost de fata nici un executor judecatoresc. "Ne-au zis ca in jumatate de ora trebuie sa plecam de aici. Fara preaviz, fara instiintare, fara executor. Asa ceva nu se poate", a adaugat Tiu, care sutine ca nu au fost incalcate clauzele contractuale privind realizarea de investitii. Reprezentantii autoritatii locale au aratat insa ca prezenta unui executor judecatoresc nu era necesara, deoarece Legea administratiei publice prevede ca actele administratiei publice sunt executorii. Tiu a mai spus ca la Rio Bucovina Distribution actionar majoritar este Georgette Victorita Mohammad, sotia lui Mohammad Munaf, si nu Omar Hayssam, cum sustin reprezentantii Primariei Sectorului 1. "Astia habar n-au despre ce vorbesc. Ati vazut ce forte a desfasurat Politia? Au venit la intimidare. Profita de un anumit context creat vizavi de Munaf", a adaugat acesta.

In urma cu doua saptamani, primarul Andrei Chiliman rezilia contractele pentru dreptul de administrare a pietei Amzei, incheiate cu firma controlata de sirianul Omar Hayssam. Potrivit rezultatelor unui audit intern derulat la firmele care administreaza pietele din Sectorul 1, demers solicitat de primaria de sector, bugetul local a fost prejudiciat pe toata derularea contractului de asociere - perioada 1999 - 2005 - cu cateva miliarde de lei vechi.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=181553&data=2005-07-28