< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - joi, 21 iulie 2005

Recomandari tv

Podul Cassandra la TVR Cultural

Postul de televiziune TVR 1 difuzeaza, de la ora 20.00, filmul Isadora, in regia lui Karel Reisz. Din distributie fac parte Vanessa Redgrave, James Fox, Jason Robards, John Fraser si Bessie Love.

Dansatoare, poeta, spirit aventurier si revolutionar, militanta pentru drepturile femeilor, inzestrata cu o imaginatie si o inteligenta iesite din comun, Isadora Duncan a reprezentat o influenta majora asupra culturii secolului XX. Lipsa de inhibitie si obsesia ei pentru libertatea de exprimare au socat spiritele conservatoare. A dispretuit conformismul si a ignorat traditiile, in arta si in viata personala. A transformat radical arta dansului, a avut doi soti, nenumarati amanti, copii legitimi si nelegitimi. A trait un sir ametitor de succese, dar si esecuri care au marcat-o. Filmul se inspira in mare masura din autobiografia artistei, iar interpretarea Vanessei Redgrave este cel putin la fel de intensa precum viata reala a Isadorei Duncan.

De la 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul Podul Cassandra, in regia lui George P. Cosmatos. Din distributie fac parte Sophia Loren, Richard Harris, Burt Lancaster, Martin Sheen, O. J. Simpson, Ingrid Thulin, Lee Strasberg, Alida Valli si Ava Gardner.

Cei o mie de pasageri ai expresului de lux Geneva-Stockholm afla ingroziti ca un terorist care calatoreste la bordul aceluiasi tren are asupra sa virusul unei boli infectioase deosebit de periculoase.

De la 23.10, pe HBO ruleaza filmul "Calmul dinaintea furtunii", regizat de Richard Loncraine. Din distributie fac parte Albert Finney, Vanessa Redgrave, Jim Broadbent, Linus Roache, Lena Headey si Derek Jacobi. "The Gathering Storm" are inteligenta, elitismul, rafinamentul si substanta unei productii BBC, dar marca HBO ii adauga o productie impecabila si o distributie spectaculoasa. Redgrave pare incapabila sa joace prost. Actrita nici macar nu are nevoie de replici, pentru ca expresiile faciale si limbajul trupului vorbesc chiar mai elocvent. Albert Finney e perfect in rolul lui Churchill. In afara de faptul ca a captat esenta vocii si a infatisarii lui, actorul pare posedat de sclipitorul si principialul om de stat, convingator ca un leu in arena publica, empatic in slabiciunea sa privata.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=181032&data=2005-07-21