< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - miercuri, 29 iunie 2005

Contestatia PRM se judeca luni

Impotriva pachetului legislativ privind proprietatea si reforma Justitiei - in afara de contestatiile PSD si ale judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care urmeaza sa fie solutionate azi de Curtea Constitutionala - mai exista o alta contestatie formulata de un grup de senatori ai Partidului Romania Mare.

Contestatia PRM va fi insa dezbatuta de Curtea Constitutionala abia luni, 4 iulie. PRM a atacat la Curtea Constitutionala pachetul legislativ, pe acelasi motiv invocat si de PSD, mai precis pentru faptul ca Guvernul Tariceanu si-a asumat raspunderea pe mai multe proiecte de lege si nu pe unul singur, asa cum stabilesc prevederile constitutionale. Exceptia ridicata de PRM are in vedere si hotararea Curtii Constitutionale, care a stabilit, in anul 2003, ca poate fi acceptata asumarea raspunderii pentru mai multe reglementari daca ele au un scop comun. Potrivit PRM, legile privind proprietatea si justitia nu au legatura intre ele.

Jurisprudenta Curtii Constitutionale releva ca o sesizare similara, formulata in 3 aprilie 2003, de catre grupul parlamentar al PRM din Camera Deputatilor, a fost respinsa. PRM sesiza atunci Curtea Constitutionala in legatura cu neconstitutionalitatea asumarii raspunderii pe pachetul de legi anticoruptie (format din 17 acte normative) de catre Guvernul PSD al lui Adrian Nastase. (R.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=179523&data=2005-06-29