< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - miercuri, 6 decembrie 2000

Germanii au taiat o padure ca sa distruga o zvastica

Autoritatile germane au decis sa taie mai multi copaci dintr-o padure, pentru ca erau plantati in forma unei zvastici imense, transmite Reuters. Arborii "nazisti", o specie de conifere care ingalbeneste, au fost plantati in mijlocul unei paduri de pini, astfel incat zvastica sa iasa in evidenta.

Insemnul nazist a fost realizat in 1938 de catre un adept de-al lui Hitler si este vizibil din aer doar toamna. Decizia autoritatilor de a distruge zvastica a fost luata ca urmare a protestelor ce au urmat dupa publicarea, in ziarele locale, a unei fotografii realizate de Reuters. Insa, din cauza impotrivirii proprietarului padurii, nu a fost taiata decat o parte dintre copaci, astfel incat sa nu se mai inteleaga nimic din simbolul nazist. "Natura exploziva a acestui simbol realizat cu ajutorul copacilor ne-a determinat sa luam o asemenea decizie. In consecinta, vom taia doar 25 de copaci, pentru a elimina problema", a declarat Jens-Uwe Schade, purtatorul de cuvant al ministerului Mediului din Brandenburg.

Simbolurile naziste sunt interzise prin lege in Germania, iar difuzarea fotografiei a cauzat o adevarata furtuna in randul opinie publice. (M.A.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=54753&data=2000-12-06