< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - miercuri, 6 decembrie 2000

Banditii nu mai tin cont de paza de la Rafinaria "Arpechim"

Hot de benzina, impuscat in gura

Un grup de hoti a atacat o patrula de jandarmi * Infractorii incercau sa elibereze un complice retinut de autoritati * Hotii au folosit bate si cutite * Ei nu s-au oprit nici cand s-a tras foc de avertisment * Un jandarm a fost taiat iar un hot s-a ales cu un glonte in gura

O patrula mobila de jandarmi a deschis focul, luni noapte, impotriva unui grup de hoti care incercau sa elibereze un infractor surprins la furat de combustibili in incinta rafinariei Arpechim Pitesti. Conform IPJ Arges, militarii au folosit armamentul din dotare numai dupa ce grupul de infractori, inarmat cu bate si cutite, a atacat jandarmii.

Conform raporturilor preliminare, patrula mobila de jandarmi a surprins cinci barbati care furau produse petroliere din rafinarie. Unul dintre hoti a fost prins de jandarmi, insa ceilalti au reusit sa scape sarind gardul societatii. Dupa cateva ore, cei patru hoti au revenit inarmati cu bate si cutite si i-au atacat pe jandarmi pentru a-l elibera pe complicele lor. Subofiterii au tras mai multe focuri de avertisment, insa unul dintre hoti l-a lovit cu cutitul pe unul dintre jandarmi. Acesta, pentru a se apara, a tras un foc de arma spre agresori, ranindu-l pe Dumitru Mihai Matei, in varsta de 38 ani. Impuscatul, domiciliat in comuna Budeasa, judetul Arges, a reusit sa fuga dar a fost depistat de politisti dupa ce s-a prezentat la Spitalul Judetean Arges. El a fost transferat sub escorta, marti, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, cu diagnosticul "plaga prin impuscare mandibula stanga, cu retentie de glont". El a fost supus unei interventii chirurgicale si se afla in prezent in afara oricarui pericol. Subofiterul ranit a fost internat la Spitalul Militar Pitesti, avand mai multe taieturi si lovituri la maini, gat si cap. Politistii continua cercetarile pentru identificarea celorlalti agresori, iar Parchetul Militar Teritorial Bucuresti ancheteaza legalitatea folosirii armamentului de catre jandarmi. (Petre NITEANU)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=54752&data=2000-12-06