< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - miercuri, 6 decembrie 2000

Wang Xue Guang l-a injunghiat pe Wang Li Kui cu sapte lovituri de cutit

Asasinat in stil chinezesc la Piatra-Neamt

Cei doi erau parteneri de afaceri * Criminalul s-a predat ieri seara

Politistii cerceteaza un cetatean chinez, acuzat ca si-a omorat, cu multiple lovituri de cutit, un conational. Asasinatul a avut loc, luni dimineata, in jurul orelor 08.45, intr-un apartament din municipiul Piatra Neamt. Wang Xue Guang, presupusul asasin al lui Wang Li Kui, s-a predat, ieri seara, Politiei din Piatra Neamt, iar in prezent procurorul criminalist asteapta un interpret pentru a putea dialoga cu suspectul.

Conform IGP, Zhang Tiahui, de 27 de ani, cetatean chinez, cu domiciliul in municipiul Piatra-Neamt, a anuntat Politia ca prietenul si colegul sau de camera, Wang Li Kui, 37 de ani, din Liaanig, Republica Populara Chineza, a fost omorat de Wang Xueguang, 38 de ani, care locuieste in municipiul Constanta.

Cercetarile Politiei au scos la iveala ca atat reclamantul, cat si asasinul si victima sunt asociati la societatea comerciala "Vicrida International Import Export" din Constanta.

Zhang Tiahui a declarat anchetatorilor ca Wang Li Kui si Wang Xueguang s-au certat din cauza afacerii. Disputa celor doi a inceput in jurul orei 8.00. Dupa cateva replici dure, Xueguang l-a lovit pe conationalul sau de sapte ori cu un cutit in piept, in umarul stang, in antebratul drept si in pulpa piciorului drept. Wang Li Kui a murit din cauza leziunilor suferite.

Martorul a mai sustinut ca dupa comiterea crimei, Wang Xueguang l-a batut, i-a luat trei mii de dolari si a fugit. Anchetatorii au descoperit ca Xueguang a parasit Piatra- Neamt cu autoturismul sau, marca Volkswagen Golf 3, de culoare neagra, cu numarul de inmatriculare CT-05-NER.

Firma celor trei chinezi era profilata, la inceput, pe confectii, apoi cei trei s-au ocupat cu procurarea si exportul de material lemnos.

Petre NITEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=54732&data=2000-12-06